Το κοινό κρυολόγημα δεν «συγκινεί» εργοδότες - Oύτε στρες & κατάθλιψη σοβαρές αιτίες απουσίας‏

Συρθήκατε μέχρι το γραφείο με συνάχι, πονόλαιμο και δέκατα; Aν ελπίζετε ότι ο εργοδότης ή ο προϊστάμενος θα σας λυπηθεί και θα σας στείλει σπίτι με αναρρωτική, σφάλατε. 

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, αναφέρει δημοσίευμα της Independent, οι Βρετανοί διευθύνοντες περιμένουν το προσωπικό να είναι στη θέση του και να υποφέρει όταν πάσχει από κοινό κρυολόγημα και μόλις το 24% των αφεντικών το θεωρεί ικανή δικαιολογία. Οπως όμως δείχνει η δημοσκόπηση της ασφαλιστικής ΑΧΑ PPP Healthcare, η γρίπη είναι διαφορετική υπόθεση και ο ασθενής εργαζόμενος καλύτερα να μείνει σπίτι του, όπως άλλωστε προτιμά το 41% των αφεντικών. Επίσης, το 38,2% των εργοδοτών θεωρεί ικανή αιτιολογία για τη χορήγηση άδειας τον πόνο στη μέση, αλλά και το στρες (35,2%). Αν πάσχετε από κατάθλιψη καλύτερα να βρείτε κάποιον άλλο τρόπο για να ζητήσετε να παραμείνετε σπίτι, καθώς μόλις το 25,4% των αφεντικών θεωρεί το ψυχικό νόσημα ικανοποιητική αιτιολογία για απουσία από τη δουλειά. Ακόμα λιγότερο παραδέχονται το άγχος ως ικανοποιητική αιτιολογία απουσίας.

Το γεγονός ότι οι εργοδότες δεν αναγνωρίζουν τις ψυχικές νόσους, όπως την κατάθλιψη και το άγχος, υποδεικνύει την πολύ μεγάλη έλλειψη ενημέρωσης για τη φύση αυτών των ασθενειών.

Την ίδια στιγμή, η άκαμπτη στάση των εργοδοτών, διευθυντών κ.ο.κ. θρυμματίζει την αυτοπεποίθηση των υπαλλήλων τους και δεν είναι τυχαίο ότι το 25% των εργαζομένων που ερωτήθηκαν, παραδέχθηκε ότι θα ψεύδονταν χωρίς αιδώ για να δικαιολογήσουν μία απουσία. Το ποσοστό εκτινάσσεται στα ύψη όταν πρόκειται για ψυχικές νόσους. Το 77% των ερωτηθέντων λέει ότι θα αποκάλυπτε μία σωματική ασθένεια ή τραυματισμό, όπως οσφυαλγία, γρίπη, κ.ά. Αντιθέτως μόνο οι δύο στους πέντε θα πουν αλήθεια, ζητώντας άδεια επειδή πάσχουν από κατάθλιψη, στρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ