Τον κατήγγειλα γιατί πυροβολούσε αδέσποτα από το μπαλκόνι του, όρμησε & με πλάκωσε στο ξύλο μέσα στο σπίτι μου‏

Την οργή του γείτονα της οποίος συστηματικά πυροβολεί αδέσποτα και μη ζώα με αεροβόλο και παράλληλα «εκπαιδεύει» το μόλις πέντε ετών παιδί του πώς να τα βασανίζει με τον ίδιο τρόπο «εισέπραξε» η Νάνσυ Μπάκα, η οποία γρονθοκοπήθηκε από τον δράστη στις 26 Αυγούστου επειδή τον κατήγγειλε για τη δράση του στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας.

Η κα Μπάκα, που μίλησε στο www.zoosos.gr, εξήγησε ότι ο δράστης διαμένει στην οδό Θεμιστοκλέους στην πόλη της Αμαλιάδας στην ίδια γειτονιά με εκείνη. Η ίδια μην αντέχοντας να παρακολουθεί αμέτοχη τον δράστη κατά την διάπραξη τέτοιων εγκληματικών πράξεων τον κατήγγειλε στις 26 Αυγούστου στην Αστυνομία.
Η 58χρονη γυναίκα πριν τον καταγγείλει στην Αστυνομία του είχε κάνει πολλοστή φορά παρατήρηση επισημαίνοντας του πως αυτό το οποίο κάνει είναι παράνομο. Εκείνος της απάντησε ότι γράφει τον νόμο στ’ @@@ του, ενώ με ύφος της είπε ότι θα μάθει στο παιδί του να τα πυροβολεί όχι μόνο με αεροβόλο αλλά και με καραμπίνα.

Σύμφωνα με την κα Μπάκα ο δράστης – τον οποίο και ο σύζυγος της έχει δει επανειλημμένα να κακοποιεί τ’ αδέσποτα – συνηθίζει από το μπαλκόνι του σπιτιού στο δεύτερο όροφο της οικίας του να βάζει στο σημάδι τα ζώα. Μάλιστα συχνά έχει μαζί του το πιτσιρίκι στο οποίο λέει: «να έτσι θα χτυπάς τα βρωμόγατα και τα βρωμόσκυλα». Ενώ τα πορτοκαλί σφαιρίδια του αεροβόλου, που χρησιμοποιεί δεν εντοπίζονται μόνο στις στέγες και τα μπαλκόνια των γειτονικών σπιτιών, αλλά και όπου υπάρχουν ζώα στη γειτονιά.

Η καταγγελία, η οποία έγινε στις 15:00 το μεσημέρι εκείνης της μέρας στο Α.Τ. Αμαλιάδας, εξόργισε τόσο τον δράστη που τον έκανε να πηδήξει την κλειδωμένη εξώπορτα του σπιτιού της καταγγέλλουσας και αφού μπήκε στην αυλή της μονοκατοικίας και την βρήκε μόνη της την πλάκωσε στην κυριολεξία στο ξύλο.
Οι φωνές της κας Μπάκα την οποία γρονθοκοπούσε στο κεφάλι και στα χέρια ξεσήκωσαν τη γειτονιά αλλά τον ξυλοδαρμό της είδε μέσω διαδικτύου – καθώς μιλούσε από skype μαζί του – ο σύζυγος της Ανδρέας Μπράνης, ο οποίος κάλεσε από την Αθήνα όπου βρισκόταν την Άμεση Δράση για να σώσει τη γυναίκα του.

Το περιπολικό από το Α.Τ. Αμαλιάδας πήγε στην οδό Θεμιστοκλέους αλλά ο δράστης στο μεταξύ είχε ήδη διαφύγει. Τις φωνές της 58χρονης γυναίκας άκουσε και ο κουνιάδος του δράστη, που τον είδε να πηδάει την μάντρα του γειτονικού τους σπιτιού και τον ακολούθησε, ενώ προσπάθησε να τον σταματήσει λέγοντας του «τι είναι αυτά που κάνεις».
Ο δράστης διέφυγε της σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου – και αυτή τη φορά – όμως δικογραφία σε βάρος του έχει σχηματιστεί αρχικά για την υπόθεση της κακοποίησης των ζώων αλλά και για την κακοποίηση της 58χρονης γειτόνισσας του.

Η κα Μπάκα συνοδεία περιπολικού εκείνο το βράδυ μετέβη στο Α.Τ. Αμαλιάδας ώστε να γίνει η καταγραφή του συμβάντος και η μήνυση ενώ στην Αστυνομία μετέβη για κατάθεση και ο κουνιάδος του δράστη.

Η 58χρονη στη συνέχεια μεταφέρθηκε από μέλη της οικογένειας της στο Νοσοκομείο Πύργου και δύο μέρες αργότερα στις 28/8 μετέβη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών όπου και εξετάστηκε. Το πόρισμα για τα τραύματα (κακώσεις) στο κεφάλι και στο σώμα τις από τις μπουνιές, που ήταν φυσικά ορατά αφού είχαν σχηματιστεί μώλωπες, είναι σημαντικό στοιχείο της δικογραφίας.
Η κα Μπάκα εξήγησε στο www.zoosos.gr πως πριν τον ξυλοδαρμό της όταν κατέθεσε την καταγγελία για την κακοποίηση των ζώων ο αστυνομικός ο οποίος είχε βάρδια στο Α.Τ. Αμαλιάδας αφού άκουσε το όνομα του δράστη της έδειξε φωτογραφία του στον υπολογιστή πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει φάκελος για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η σύζυγος του δράστη για να τον υπερασπιστεί – που κακοποιεί ζώα και διδάσκει τα ίδια και στο αγοράκι τους – τόνιζε επανειλημμένα απευθυνόμενη στην κα Μπάκα ότι η Αστυνομία δεν πρόκειται να τους «πειράξει» επειδή η ίδια εργάζεται σε μικροβιολογικό κέντρο όπου οι αστυνομικοί κάνουν εξετάσεις και έτσι την ενημερώνουν αμέσως.
Όλα αυτά τα περιστατικά είναι πραγματικά γεγονότα που συνθέτουν ένα παράλογο σκηνικό. Και αυτά τα συμβάντα όσο και αν σας ακούγονται παράξενα δεν σπανίζουν καθόλου μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι υπερασπίζονται τις ζωές ζώων που υποφέρουν. Για την κακοποίηση των ζώων έχει ενημερωθεί η εθελοντική ομάδα «Φιλόζωοι Αμαλιάδας» τα μέλη της οποίας έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με την αδιαφορία των κατοίκων της περιοχή αναφορικά με την προστασία των ζώων.

Τι ισχύει για τα αεροβόλα όπλα
Για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή την θανάτωση π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για οπλοχρησία και φυσικά ο νόμος 4039/2012 προβλέπει πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης και χρηματικές καθώς και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για όσους κακοποιούν ζώα.

Πηγή: www.zoosos.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ