Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου φέρνει το “Still Life” του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σπεύσατε

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από την πρώτη φορά που ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσίασε την καινούργια του δουλειά “Still Life” στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και όσοι κατάφεραν να βρουν το μαγικό χαρτάκι και να την παρακολουθήσουν μιλούν για μια καλοδουλεμένη κατάθεση ψυχής.

Συνολικά 13.000 άτομα βίωσαν την εμπειρία στη σκηνή της Συγγρού, ενώ μετά από πρόσκληση του Robert Wilson το έργο παρουσιάστηκε στο Watermill Center Summer Benefit Gala στη Νέα Υόρκη.
Στις 16 Σεπτεμβρίου ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης θα ανέβει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για να μας δώσει την πιο πρόσφατη, ξαναδουλεμένη, και με ανανεωμένο δυναμικό εκδοχή του ίδιου έργου. Με αυτή την παράσταση θα ανοίξει η χειμερινή σεζόν για το Θέατρο αλλά θα ξεκινήσει και η παγκόσμια περιοδεία του έργου. Για δέκα βραδιές, οι επτά χορευτές και ο ίδιος ο χορογράφος θα βρεθούν κάτω από έναν μεγάλο ουρανό, σε μια σκηνική ερημιά και θα αναμετρηθούν με τα βασικά συστατικά του σύμπαντος.

Το “Still Life” είναι το αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης ερευνητικής πορείας του Δημήτρη Παπαϊωάννου με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή απλότητα και τον επαναπροσδιορισμό των πρωταρχικών σκηνικών υλικών, η οποία ξεκίνησε το 2009 με το Πουθενά και συνεχίστηκε με το Μέσα (2011) και την Πρώτη Ύλη (2012). Οι ερμηνευτές του έργου ισορροπούν συνθέτοντας φιγούρες και δημιουργώντας οπτικές απάτες, και αναμετριόνται με την βαρύτητα των βασικών υλικών στην προσπάθεια τους να απελευθερωθούν από την ύλη και να ενωθούν με την ελαφρότητα του σύμπαντος.

Μετά τον Πειραιά, το Still Life θα παρουσιαστεί στο Festival d’ Automne στο Παρίσι, όπως και στο Φεστιβάλ Novart στο Μπορντό, στο Dansens Hus στη Στοκχόλμη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου a Mil στο Σαντιάγκο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Σάο Πάολο (MITsp), στο deSingel International Arts Campus στην Αμβέρσα, στο 13ο Φεστιβάλ Χορού στο Βελιγράδι και στο Festival A dança dança-se com os pés στην Μπράγκα.


Πληροφορίες

Still Life με τους Προκόπη Αγαθοκλέους, Δρόσο Σκώτη, Μιχάλη Θεοφάνους, Κώστα Χρυσαφίδη, Χρήστο Στρινόπουλο, Καλλιόπη Σίμου, Παυλίνα Ανδριοπούλου και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Εικαστική Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Κοστούμια - Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Ηχητική Σύνθεση: Γιώργος Πούλιος
Το σκηνικό σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους: Δημήτρη Θεοδωρόπουλο - Σοφία Ντώνα
Ο επανασχεδιασμός του σκηνικού για  την περιοδεία έγινε από τον Θανάση Δεμίρη
Γλυπτική - Ζωγραφική: Νεκτάριος Διονυσάτος
Τα κοστούμια σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τη: Βασιλεία Ροζάνα
Βοηθός Σκηνοθέτη - Διεύθυνση & Εκτέλεση Παραγωγής: Τίνα Παπανικολάου
Οργάνωση περιοδείας: Julian Mommert

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ