Συγκινητικό βίντεο: Ο Πάπας Φραγκίσκος παρηγορεί 17χρονη μαθήτρια - θύμα bullying

Ο Πάπας Φραγκίσκος, τρεις εβδομάδες πριν την ιστορική του επίσκεψη στις ΗΠΑ, αποφάσισε να έρθει σε επαφή με Αμερικανούς πολίτες, με τους οποίους δεν θα μπορέσει να έρθει σε επαφή κατά το ταξίδι του. 

 

 

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Πάπα Φραγκίσκου με το κοινό, οι οποίες θα προβληθούν από το αμερικανικό κανάλι ABC, ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας τόνισε πως προσεύχεται για την τύχη των Αμερικανών πολιτών, ενώ φαίνεται πως τον συγκίνησε ιδιαίτερα η ιστορία μιας 17χρονης μαθήτριας. 

Έτσι, μέσω βιντεοκλήσης, επέλεξε να συνομιλήσει με μαθητές από το «Cristo Rey Jesuit» Γυμνάσιο σχολείο στο Σικάγο, με άτομα από ένα άσυλο αστέγων στο Λος Άντζελες, αλλά και με μετανάστες στην «Sacred Heart» Καθολική εκκλησία στο Τέξας. Με τον τρόπο αυτό, ο Ποντίφικας κατέστησε σαφές για ακόμα μια φορά πως τα ζητήματα της νεολαίας, των αστέγων και των μεταναστών, είναι αυτά που τον ενδιαφέρουν περισσότερο.

Το κορίτσι ξέσπασε σε κλάματα, καθώς περιέγραφε τα περιστατικά εκφοβισμού που έχει υποστεί, λόγω κάποιας δερματικής ασθένειας που την ταλαιπωρεί. Όταν, μάλιστα, η 17χρονη σχολίασε πως βρήκε δύναμη μέσα από τη μουσική, ο Πάπας Φραγκίσκος της ζήτησε να του τραγουδήσει, λέγοντας στα Αγγλικά: «Θα ήθελα να σε ακούσω να τραγουδάς. Μπορώ να σου ζητήσω να πεις ένα τραγούδι για εμένα; Να είσαι θαρραλέα». Η κοπέλα ανταποκρίθηκε στο ευγενικό κάλεσμα του Ποντίφικα, τραγουδώντας ένα τραγούδι στα Ισπανικά, που είναι και η μητρική γλώσσα του Πάπα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να φθάσει στην Ουάσιγκτον στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, πριν επιστρέψει στη Ρώμη, στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο σκοπός του ταξιδιού του είναι να έρθει σε επαφή με τα άτομα που έχουν περισσότερη ανάγκη τη βοήθεια και καθοδήγησή του, όπως φυλακισμένοι, μετανάστες, μαθητές δημοτικού, αλλά και συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ