Βενιζέλος: Το παράλληλο πρόγραμμα Τσίπρα επικίνδυνο όσο το παράλληλο νόμισμα Βαρουφάκη

«Θλιβερό», σε σχέση με το «πανηγυρικό», «γενναιόδωρο» και «ανεύθυνο» πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το σχέδιο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το παράλληλο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα είναι τόσο απατηλό και τόσο επικίνδυνο, όσο και το παράλληλο νόμισμα του κ. Βαρουφάκη» είπε ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

«Τώρα βλέπω ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Μνημόνιο και πίσω από κάθε μνημονιακό μέτρο υπάρχει το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προσπάθεια υπονόμευσης των δεσμεύσεων, εξομάλυνσης, διόρθωσης, που στην πραγματικότητα είναι μια νέα πολιτική εξαπάτηση. Διότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε διαφορετικό από αυτό που συνέβη με την ιστορία του παράλληλου νομίσματος του κ. Βαρουφάκη, που ήταν υπουργός του κ. Τσίπρα. Δηλαδή, από την περιπέτεια του παράλληλου νομίσματος, που θα οδηγούσε τη χώρα στην ταπείνωση, στη γενικευμένη πτώχευση» τόνισε.

Σε ερώτηση για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, απάντησε ότι το θέμα δεν είναι οι πρωθυπουργοί, δεν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μεϊμαράκη και σημείωσε: «Εδώ πορεύεται η χώρα με υπηρεσιακό πρωθυπουργό την κ. Θάνου, που έτυχε να είναι η μοναδική πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου, γιατί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει επιλέξει τους άλλους προέδρους».

Σε άλλη ερώτηση, αν θα ήθελε ο ίδιος να διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε μια τέτοια κυβέρνηση, απάντησε: «Εγώ, προσωπικά, έχω συμβάλει όσο μπορούσα σε μια προσπάθεια εξαιρετικά άνιση, δύσκολη, ασύμμετρη. Κάποτε θα βρεθεί η ηρεμία και η νηφαλιότητα για να καταλάβουν οι πολίτες ποιοι βοήθησαν τη χώρα και ποιο είναι αυτοί οι οποίοι μπήκαν φουριόζοι, τα έκαναν λίμπα και αντί να ζητήσουν συγγνώμη για τις ανακολουθίες, τα ψέματα, τις συκοφαντίες τις χυδαιότητες, γλείφουν εκεί που έφτυναν και λένε ότι θα οδηγήσουν τη χώρα στο μέλλον. Δεν καθοδηγείται η χώρα στο μέλλον με τέτοιες πολιτικές αντιλήψεις και θα μού επιτρέψετε να πω και από τέτοια πολιτικά πρόσωπα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ