Εκπληκτικό ποτό από τον Άκη Πετρετζίκη - Πικάντικη λεμονάδα με ρούμι

Συστατικά
100 γρ. τζίντζερ
χυμό από 2 λεμόνια
500 γρ. χυμό μήλου
μέλι
ρούμι
700 γρ. Νερό

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τη φλούδα από το τζίντζερ με ένα κουτάλι.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε το τζίντζερ μέσα μέχρι να πάρει μία βράση.
Όσο περισσότερη ώρα το αφήσουμε μέσα στο νερό τόσο πιο πικάντικη γεύση θα έχει η λεμονάδα μας.
Στύβουμε τα λεμόνια και λιώνουμε το μέλι σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το χυμό μήλου, το μέλι και το χυμό λεμονιού.
Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο και σουρώνουμε το μείγμα μας.
Για να σερβίρουμε, βάζουμε στο ¼ του ποτηριού ρούμι και γεμίζουμε με τη λεμονάδα μας. 
Tip
Αν δεν έχουμε ρούμι, μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο άλλο λευκό ποτό όπως βότκα ή τσίπουρο!!! 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ