Ο Άκης μας μεγαλούργησε & πάλι: Κoτόπουλο cordon bleu στο φούρνο... άλλο πράγμα!

Μια συνταγή.... φα - ντα - στι - κή!

Συστατικά
2 φιλέτα κοτόπουλο (1 ολόκληρο στήθος)
6 φέτες ψωμί του τοστ
1 κοφτή κ.σ. ξερό θυμάρι 
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα
2 αυγά
6 φέτες τυρί για τοστ
6 φέτες γαλοπούλα
½ κούπα αλεύρι γ.ό.χ.
μερικές οδοντογλυφίδες
 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούνρο μας στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε διαγώνια το κάθε ένα φιλέτο σε 3 μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε το κάθε κομμάτι ανάμεσα από 2 μεμβράνες και τα χτυπάμε με έναν μπάτη για να λεπτύνουν. Το ιδανικό μέγεθος που θέλουμε να φτάσουν είναι 10 x 10 εκ. ή και μακρύτερα κατά τη μία διάσταση.
Ρίχνουμε στο κάθε κομμάτι πιπέρι, αλάτι, βάζουμε πάνω του μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Θρυμματίζουμε το ψωμί στο μούλτι σε δόσεις και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με λίγο νερό (1 κ.σ.), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τρίτο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι.
Βουτάμε το κάθε ένα ρολό πρώτα στο μπολ με το αλεύρι. Μετά το βουτάμε στο μπολ με το αυγό και μετά στο μπολ με το θρυμματισμένο ψωμί.
Έχουμε στρώσει λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και εκεί πάνω βάζουμε τα ρολά μας.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα και σερβίρουμε!

 

Who is Who

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ