Σοκαριστικά βασανιστήρια σε ελάφια στη Ρωσία - Σκληρές εικόνες από φάρμες για ακρωτηριασμό των κεράτων τους

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τη βάρβαρη πρακτική, κατά την οποία αρσενικά ελάφια βρίσκονται εγκλωβισμένα σε θαλάμους από τους οποίους φεύγουν ζωντανά, αλλά χωρίς τα κέρατά τους. 

Σοκαριστικές νέες φωτογραφίες από φάρμες στη Σιβηρία, δείχνουν τον τρόμο και την αγωνία των ελαφιών καθώς το ηλεκτρικό πριόνι χρησιμοποιείται χωρίς αναισθητικό για να κόψει τα κέρατα τους τα οποία γίνονται ελιξίριο του σεξ.


Το ελάφι εγκλωβίζεται και ακινητοποιείται ανάμεσα σε δύο μεταλλικές μπάρες. Για το κόψιμο των κεράτων τους απαιτούνται συνήθως τρεις ή και τέσσερις γεροδεμένοι άντρες: ένας χειρίζεται το πριόνι και οι άλλοι φροντίζουν ώστε το κεφάλι του ζώου να μην κουνιέται όσιο διαρκεί η διαδικασία.
Κάποιοι από τους εργαζόμενους στη φάρμα που κάνει αυτή την πρακτική, ισχυρίζονται πως μπορεί τα ζώα να δείχνουν τρομοκρατημένα, αλλά στην πραγματικότητα η αίσθηση είναι σαν αυτή του κοψίματος νυχιών. Ωστόσο οι παρατηρητές τονίζουν πως η αίσθηση του πόνου είναι μάλλον η ίδια με εκείνη του ακρωτηριασμού. Μετά τη διαδικασία, πάνω στις πληγές των ζώων μπαίνει μια ειδική σκόνη που σταματά την αιμορραγία. Τα κέρατα στραγγίζονται από το αίμα και στη συνέχεια καταψύχονται ή αποξηραίνονται.

Τα περίπου τρία λίτρα αίματος από ένα ζευγάρι κέρατα και την όλη διαδικασία, θα χρησιμοποιηθούν για λουτρά που πιστεύεται πως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Μπανιέρες γεμίζονται με το αίμα, και επισκέπτες βυθίζονται σε αυτό για ώρες στα πλαίσια θεραπειών που ακριβοπληρώνονται.


Μετά από περίπου ένα χρόνο τα κέρατα έχουν ξαναμεγαλώσει και το ελάφι οδηγείται και πάλι στο θάλαμο για να ξαναπεράσει τα ίδια. Το Russian Animal Protection Centre 'Vita' στη Ρωσία καταγγέλει πως απαιτείται η χρήση αναισθητικού και πως είναι απαράδεκτο τα ζώα να περνούν αυτό το βασανιστήριο χωρίς έστω αυτό το μέτρο.

Από την πλευρά τους οι φάρμες σχολιάζουν πως αυτή η διαδικασία συμβαίνει εδώ και αιώνες και πως είναι παράλογο ξαφνικά να γίνεται τόσος ντόρος για την πρακτική. Παράλληλα επιμένουν σε σχεδόν θαυματουργές ιδιότητες στο αίμα και τα κέρατα των ζώων. Αναφέρουν πως το λουτρό σε αίμα του ζώου  χαρίζει ευεξία, ομορφιά στο δέρμα και τα μαλλιά, βοηθά σε προβλήματα στις αρθρώσεις και διεγείρει τη λίμπιντο. Τα δε κέρατα εξάγονται σχεδόν εξολοκλήρου στις αγορές της Ασίας για χρήση σκευασμάτων που επίσης υπόσχονται διάφορα αμφίβολα αποτελέσματα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ