Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δράστης του διπλού φονικού στις ΗΠΑ, όταν τον καταδίωξαν οι αστυνομικοί

Ο δράστης της δολοφονίας δύο δημοσιογράφων που ήταν δυσαρεστημένος εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό όπου δούλευαν και τα θύματά του, αυτοκτόνησε όπως μετέδωσαν πριν από λίγο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Προηγήθηκε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης έκανε απευθείας μετάδοση λεπτομερειών του φόνου που είχε διαπράξει και δημοσίευσε βίντεο από την πράξη του στο Τwitter. Λίγο αργότερα απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός του.   Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Lester Lee Flanagan αυτοπυροβολήθηκε και η σορός του βρέθηκε δίπλα από το αυτοκίνητό του.

Ωστόσο λίγο αργότερα κάποια μέσα μετέδωσαν πως ο Flanagan δεν είναι νεκρός, αλλά σοβαρά τραυματισμένος. Πιο αναλυτικά  αναφέρεται πως ο δράστης, καταδιωκόμενος από αστυνομικούς σε έναν αυτοκινητόδρομο, αρνήθηκε να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. Λίγα λεπτά αργότερα όμως το όχημά του ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, τραυματισμένο από σφαίρα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι Μακόλιφ διαβεβαίωσε ότι η επίθεση εναντίον του 27χρονου εικονολήπτη Άνταμ Γουάρντ και της 24χρονης δημοσιογράφου Άλισον Πάρκερ δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια.  

Η δολοφονία σημειώθηκε στη Μπριτζγουότερ Πλάζα του Μπέντφορντ Κάουντι, περίπου 190 χιλιόμετρα από το Ρίτσμοντ, ενώ η νεαρή ρεπόρτερ έπαιρνε μια συνέντευξη που μεταδιδόταν ζωντανά από το κανάλι WDBJ7. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και η δημοσιογράφος και η γυναίκα από τον οποίο έπαιρνε τη συνέντευξη άρχισαν να ουρλιάζουν και έσκυψαν για να προστατευτούν.

Ένας εκπρόσωπος του καναλιού, που ρωτήθηκε από το CNN αν είχε δεχτεί απειλές, είπε ότι "πότε-πότε λαμβάνουμε παλαβά μηνύματα ή κάτι τέτοιο και τα ελέγχουμε" αλλά, όπως υπογράμμισε "κανείς μας δεν θυμάται (μια απειλή) αυτού του είδους". Η συνέντευξη δινόταν στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του θέρετρου Smith Mountain Lake. Η Βίκι Γκάρντνερ, η συνεντευξιαζόμενη γυναίκα που είναι μέλος του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου, έχει τραυματιστεί και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε εγχείριση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ