Οι πρώτοι των πρώτων του ΑΠΘ - Αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας τους

Την πρώτη θέση στη σχολή Μηχανολόγων - Μηχανικών του ΑΠΘ κατέκτησε ο μαθητής της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Γρηγόρης Χριστοδούλου, με 19.338 μόρια.
 

«Με βοήθησε το αρκετό διάβασμα, καθώς και η καλή προετοιμασία από τις προηγούμενες τάξεις, από τις οποίες δεν είχα 'κενά'» δήλωσε ο νεαρός, ο οποίος ανέφερε και το "μυστικό" της επιτυχίας του.
«Προσπαθούσα να εναλλάσσω τα μαθήματα που μου αρέσουν περισσότερο με αυτά που διάβαζα λιγότερο ευχάριστα, καθώς και να εφαρμόζω για πρώτη φορά πρόγραμμα στο διάβασμα μου» είπε χαρακτηριστικά ο μαθητής.
Στο μεταξύ, την τρίτη θέση στην Ιατρική του ΑΠΘ κατέκησε ο μαθητής του Αριστοτελείου Κολλεγίου Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ο οποίος συγκέντρωσε 19.510 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

 Γρηγόρης Χριστοδούλου​

Βασικά... συστατικά της επιτυχίας, όπως ανέφερε ο Δ. Δημητρακόπουλος, είναι η ψυχραιμία, η μελέτη και η στήριξη από κατάλληλους ανθρώπους.
«Υπήρχαν μέρες που ήμουν αρκετά χαλαρός κι άλλες που διάβαζα πάρα πολύ, ανάλογα με το πρόγραμμα που είχα. Προσπάθησα, εντούτοις, μέσα στη χρονιά να διατηρήσω τα πράγματα, που μου άρεσαν και τις δραστηριότητες μου. Μόνο τον τελευταίο μήνα ζορίστηκα αρκετά κι ευτυχώς οι θυσίες μου δικαιώθηκαν" δήλωσε ο μαθητής.
Ο ίδιος συμμετείχε σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, φτάνοντας μάλιστα στην τελική φάση του διαγωνισμού "Αρχιμήδης".
Όπως ανέφερε, μόλις έκλεινε τα βιβλία των μαθημάτων του σχολείου, έπιανε τα Μαθηματικά, τα οποία ένιωθε να τού «ξεκλειδώνουν» το μυαλό, όπως και η γυμναστική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ