Αιματηρή ληστεία ηλικιωμένης στον Κάλαμο σαν το φονικό της Ύδρας - Εγκέφαλος η Γεωργιανή οικιακή βοηθός‏

Οργανωτής αλλά και «θύμα» μιας αιματηρής ληστρικής επίθεσης σε βάρος μιας 89χρονης στις 19 Αυγούστου στους Αγίους Αποστόλους (περιοχή Καλάμου) ήταν μία 54χρονη οικιακή βοηθός από τη Γεωργία η οποία συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. 

Μία υπόθεση που έχει αρκετές ομοιότητες με την πρόσφατη φονική ληστεία στην Ύδρα, αφού η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Η 54χρονη, η οποία εργαζόταν τα τελευταία επτά χρόνια στο σπίτι της 89χρονης, διαπίστωσε ότι η τελευταία είχε «κομπόδεμα» μεγαλύτερο από 10.000 ευρώ και έτσι απευθύνθηκε σε ομοεθνείς της για να αρπάξουν τα χρήματα.

Επειδή όμως δεν ήθελε η εμπλοκή της να γίνει αντιληπτή, ζήτησε από τους συνεργούς της όταν εφορμήσουν στο σπίτι να δέσουν και να «ταλαιπωρήσουν» και την ίδια . Έτσι, αν η ηλικιωμένη εργοδότριά της επιβίωνε από την επίθεση, να μην αντιλαμβανόταν την εμπλοκή της και να περιέγραφε στους αστυνομικούς και τη δική της «αιχμαλωσία».

Μάλιστα η οργανώτρια της ληστείας ήταν αυτή που είχε σπεύσει να δηλώσει τη ληστεία στην Αστυνομία περιγράφοντας με…οδύνη και τη δική της «τραυματική εμπειρία» από τους ληστές. Όμως την οικιακή βοηθό πρόδωσε ότι βρέθηκαν χρήματα αλλά και κοσμήματα από τα κλοπιμαία στην τσάντα της, τα οποία σκόπευε να δώσει σε μία 35χρονη συγγενή της που συμμετείχε στο σχέδιο ληστρικής επίθεσης στο σπίτι στον Κάλαμο.

Τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. εντυπωσίασε επίσης το γεγονός ότι οι ληστές κακοποίησαν την 89χρονη παρ' ότι είχαν «εσωτερική πληροφόρηση» για την κρυψώνα των χρημάτων της και τα υπόλοιπα «μυστικά» του σπιτιού. Την κτύπησαν με γροθιές σε όλο της το σώμα, χωρίς όμως -όπως αναφέρουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.- να τη ρωτήσουν για το πού έκρυβε τα χρήματα, καθώς την απάντηση φυσικά ήδη γνώριζαν…

Η οικιακή βοηθός που βρισκόταν παρανόμως στη χώρα μας, κατά την απολογία της αρνήθηκε εμπλοκή της στο σχέδιο της ληστείας και απέφυγε να αποκαλύψει τους συνεργούς της.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ