Πώς μπορώ να γίνω τυχερός; Απλές συμβουλές καλοτυχίας

Κακοτυχία. Σίγουρα σας έχει χτυπήσει την πόρτα μία ή περισσότερες φορές. Είναι εκείνες οι περίοδοι στη ζωή σας που μπορείτε να πείτε με σιγουριά ότι κάποιος σας μούτζωσε ή ότι ο Θεός σας τιμώρησε για κάτι κακό.

Σκεφτήκατε όμως ποτέ πώς μπορείτε να αντιστρέψετε αυτόν τον καταποντισμό ατυχίας; Χωρίς βουντού; Χωρίς ξεμάτιασμα; Χωρίς μάγισσες και χαρτορίχτρες; Λογικά όχι. Επομένως συνεχίστε να διαβάζετε και – ποιος ξέρει – ίσως καταφέρετε να αντιστρέψετε τους κανόνες. Πώς;

Αυξήστε τις ευκαιρίες

Είναι λογικό: αν κάθεστε όλη μέρα κλειδωμένοι μέσα στο σπίτι τι καλό και ενδιαφέρον μπορεί να σας συμβεί; Σίγουρα όχι πολλά. «Οι τυχεροί άνθρωποι δημιουργούν, παρατηρούν, δοκιμάζουν πράγματα.

Οι άτυχοι συνήθως δεν κάνουν τίποτα και δεν επωφελούνται από τα οφέλη της μάθησης μέσα από την πράξη», αναφέρει ο Richard Wiseman καθηγητής Ψυχολογίας και συγγραφέας του βιβλίου Luck Factor, τονίζοντας ότι συγκεκριμένοι τύποι προσωπικοτήτων είναι ποιο τυχεροί γιατί τείνουν να φτιάχνουν σενάρια τα οποία αυξάνουν τις ευκαιρίες και κατ’ επέκταση αυξάνουν την τύχη.

Ποιες προσωπικότητες είναι αυτές; Οι εξωστρεφείς, αφού περνούν περισσότερο χρόνο με τους άλλους και άρα αυξάνουν τις προοπτικές να τους συμβεί κάτι καλό, οι τύποι που δεν είναι νευρωτικοί, αφού το στρες και το άγχος μειώνει τις πιθανότητες να εκμεταλλευτεί κανείς τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται και τέλος, εκείνοι που είναι ανοικτοί σε νέες εμπειρίες. Γιατί πολύ απλά, αν αντιστέκεσαι σε οτιδήποτε καινούργιο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου συμβούν και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Εν κατακλείδι, προσπαθήστε να κάνετε πάντα κάτι καινούργιο, να δοκιμάζετε νέα πράγματα.

Αν κάνετε αυτό που κάνατε πάντα, τότε πιθανότατα θα έχετε πάντα την τύχη που είχατε.

Εμπιστευτείτε την διαίσθησή σας 

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - in2life.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ