Καλλιτεχνική "απογείωση" με 9 γυναίκες: Ζούνη - Μανέ - Διδασκάλου - Βαγενά - Χειμώνα & ένας big δάσκαλος - Γεωργουσόπουλος

Εννέα γυναικείες ερμηνείες σε αντίστοιχες παραγωγές που έκαναν αίσθηση στα θεατρικά μας δρώμενα παρουσιάζει ο Θεατρικός Ομιλος Ερμιονίδας στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

 

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός στα ελληνικά θεατρικά πράγματα, αποκλειστικά αφιερωμένο σε γυναικείους μονολόγους, και μια νέα πολιτιστική διοργάνωση στον χώρο του θεάτρου, που πραγματοποιείται έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Κρανίδι Ερμιονίδας, υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του εμπνευστή της, Κώστα Γεωργουσόπουλου. Το φεστιβάλ ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο με μεγάλη επιτυχία.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι ενδιαφέρον και εξαιρετικά πλούσιο, με εννέα διακεκριμένες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου: Λένα Παπαληγούρα, Kατερίνα Διδασκάλου, Τατού Δέδε, Υρώ Μανέ, Μίνα Χειμώνα, Αγλαΐα Παππά, Πέμη Ζούνη, Ελίνα Ρίζου, Αννα Βαγενά. Χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι ο Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι «Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ». Είναι ένας εξαιρετικά φιλόξενος και φιλότεχνος χώρος, πρώην αποθήκη της ΦΑΓΕ, που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από δύο χρόνια για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

Τα έργα
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από δω και στο εξής τις ακόλουθες παραστάσεις:
«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την Κατερίνα Διδασκάλου (26/8), «Λίλιθ;», συρραφή μονολόγων αρχαίου δράματος με την Τατού Δέδε (30/8), «Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη με την Υρώ Μανέ (4/9), «Η αόρατη αλυσίδα» του Κάρλος Φερέρα με τη Μίνα Χειμώνα (6/9), «Julius» του Κωνσταντίνου Χατζή με την Αγλαΐα Παππά (11/9), «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» του Ακη Δήμου με την Πέμη Ζούνη (13/9), «Βitch boxer» της Charlotte Josephine με την Ελίνα Ρίζου (18/9), «Ο Γάμος» της Βάσιας Σολωμού-Ξανθάκη με την Αννα Βαγενά (20/9).

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ