Ιδού το νερό στον Άρη! Το curiosity τράβηξε selfie με λεπτομέρειες του κόκκινου πλανήτη

Εντυπωσιακή  selfie μας έρχεται από τον Αρη και την έχει τραβήξει το Curiosity:  η χαμηλή λήψη επιτρέπει να φανεί όλο το εντυπωσιακό τοπίο στον Κόκκινο Πλανήτη και το αρειανό όρος Σαρπ. 

Ο βράχος που απεικονίζεται είναι γνωστός ως «Buckskin» και είναι το σημείο όπου πραγματοποίησε τις τελευταίες δειγματοληψίες του στις αρχές Αυγούστου το ρομποτικό όχημα της NASA.

Η μοναδική αυτή φωτογραφία ελήφθη όταν το ταξιδιωτικό ημερολόγιο του Curiosity κατέγραφε την ημέρα νούμερο 1.065. Η εικόνα είναι τόσο ευκρινής ώστε μπορεί να διακριθεί ακόμη και ένα μικρό κομμάτι πέτρας που έχει κολλήσει σε μία από τις ρόδες του οχήματος, «αναμνηστικό» από τις έρευνές του. Κατά τη διάρκεια της δειγματοληψίας πετρωμάτων και της έρευνας που πραγματοποίησε το ρομποτάκι της NASA στο εργαστήριό του προέκυψε ότι υπάρχουν ασυνήθιστα μεγάλες συγκεντρώσεις πυριτίου και υδρογόνου.

Οι τιμές που κατεγράφησαν παραπέμπουν στην ύπαρξη νερού. «Σε βάθος ενός μέτρου το έδαφος κάτω από το Curiosity έχει τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο νερό από οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία έχει βρεθεί το όχημα τα τελευταία τρία χρόνια» ανέφερε ο Ιγκορ Μιτροφάνοφ του διαστημικού ινστιτούτου στη Μόσχα.

Το ρομπότ-εξερευνητής, λοιπόν, θέλησε να... γιορτάσει τα ευρήματά του με μια ιδιαίτερη selfie, την οποία τράβηξε χρησιμοποιώντας το τρυπάνι του για να σταθεροποιηθεί. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο έχει κάνει τη λήψη διαφέρει πολύ από τα selfie sticks. Για να τραβήξει τα πορτρέτα του χρησιμοποιεί την κάμερα του ρομποτικού βραχίονά του, γνωστή ως Mars Hand Lens Imager (MAHLI).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ