Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Ο Τσίπρας οδηγεί την χώρα στην καταστροφή - Υπάρχει ακόμη χρόνος για εθνική συνεννόηση

Παρέδωσε και επισήμως ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνηση, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. 

 

Κατά τον σύντομο διάλογό μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι οδηγεί τη χώρα σε καταστροφική πορεία.   «Η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής γιατί αυτό προβλέπει το Σύνταγμα αλλά και γιατί χρειάζεται μια εθνική συνεννόηση. Υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 δεν ακούσαμε το Σύνταγμα, δηλ. δεν υπήρξε συνεννόηση για την Προεδρική εκλογή και οδηγηθήκαμε, όπως ανέφερε, στα καταστροφικά αποτελέσματα που ζούμε σήμερα.

«Υπάρχει ακόμη χρόνος για εθνική συνεννόηση» είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιθυμεί να πραγματοποιηθεί και η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου. Επισήμανε το σημαντικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ζήτησε να γίνουν οι εκλογές σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε χθες τηλεφωνικά τον κ. Παυλόπουλο για τις επαφές του, ωστόσο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον προσκάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα για να παραδώσει τη διερευνητική εντολή.

Λαφαζάνης: Τρεις ημέρες την εντολή

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, που χθες ανακοίνωσε την πολιτική του συμπόρευση με τον πρ. Επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, παραλαμβάνει την εντολή με πρόθεση να εξαντλήσει το όριο των τριών ημερών που προβλέπει το Σύνταγμα. Ο χρόνος, άλλωστε, είναι κρίσιμος για το νεοπαγές κόμμα, προκειμένου να βελτιωθεί οργανωτικά ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης. Ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιδιώξει σειρά επαφών με πολιτικούς αρχηγούς αλλά όχι μόνον. Συγκεκριμένα, αναμένεται να έχει νέα επαφή με τον πρόεδρο της Ν.Δ., θα θελήσει να δει τους Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά, τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (σ.σ. που αρνήθηκε την αντίστοιχη πρόσκληση Μεϊμαράκη) ενώ ενδιαφέρον θα έχει εάν θα ζητήσει συνάντηση με τον κ. Αλέξη Τσίπρα και ποιά θα είναι η αντίδραση του τελευταίου. Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας θα συναντηθεί τις προσεχείς μέρες και με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Αλ. Τσίπρα, όταν αντιστοίχως είχε λάβει την εντολή μετά τις εκλογές του Μαϊου 2012. 

Οι εκλογές φέρνουν νέα επώδυνα μέτρα

Ο κ. Μεϊμαράκης όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου για τον ίδιο και τη ΝΔ, είπε ότι η κα Γεροβασίλη είναι συμπαθής κυβερνητική εκπροσωπος σε άχαρο ρόλο και σε μια δύσκολη περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι, δεν χρειάζεται να θυμίσει εκφράσεις του Αλέξη Τσίπρα δημοσίως στον παρελθόν:
"Τι είπε στη Ρόδο. Πως αποκάλεσε τον κ. Κουβέλη και άλλους συντρόφους και μη. Εχουν πρόβλημα επειδή οι ίδιοι έχουν μπει σε λογική λαϊκισμού να προσπαθούν να το αποδώσουν σε εμάς γιατί δεν έχουν πολιτική πρόταση", σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι σε κρίσιμη καμπή και εκτίμησε ότι αν γίνουν εκλογές θα μας πάνε πίσω και θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η παρούσα Βουλή μπορούσε να δώσει κυβέρνηση και αναρωτήθηκε γιατί να γίνουν εκλογές.
Υποστήριξε επ´αυτού ότι υπάρχει ακόμα ο χρόνος να καταλάβει, όπως είπε, ο κ.Τσιπρας ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές.

"Μετά τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό της αποχώρησης του κ.Τσίπρα οδηγούμαστε σε επώδυνα μέτρα που είχε συζητήσει ως ουρές στο Εurogroup και τον καλώ να πει αν θα πάρουν ή όχι νέα μέτρα", συνέχισε επικρίνοντας τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Υπενθύμισε επίσης, ότι, το Νοέμβριο του 1989 και ενώ η προηγούμενη Βουλή είχε παραπέμψει στον ειδικό δικαστήριο τον Α. Παπανδρέου και οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν ανταλλάξει χειρότερες εκφράσεις, συναντήθηκαν.

"Το μείζον θέμα είναι ότι δεν θέλει να με δει; Και δηλώνει από σήμερα ότι δεν θα κάνει σύμπραξη με ΝΔ; Ποτέ άλλοτε υπήρχε τόσο μεγάλη συνεννόηση και στήριξη μεγάλου κομματιού της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα;", συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αποφευχθούν οι εκλογές. «Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένει να πάμε σε εκλογές», αναρωτήθηκε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ