Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο δημιουργός της διάσημης γοργόνας στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής κατέστρεψε το έργο του - Του ζητούσαν 530 ευρώ πρόστιμο!‏

Ο δημιουργός της διάσημης πετρωμένης Γοργόνας στην παραλία γυμνιστών Πορτοκάλι στις Καβουρότρυπες, στη Σιθωνία, Καρυπίδης Διονύσιος πήρε τα εργαλεία του και κατέστρεψε το έργο που κατασκεύασε το 1997.   

Σύμφωνα με το sithonianews.blogspot.gr, στον κ. Καρυπίδη επιβλήθηκε πρόστιμο 531 ευρώ, με την αιτιολογία πως «κατέστρεψε το φυσικό τοπίο» με την κατασκευή της γοργόνας, που έχει προσδώσει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην παραλία.      

Ο ίδιος είχε στείλει επιστολή στον Δήμαρχο Σιθωνίας Γιάννη Τζίτζιο στις 3 Μαρτίου 2014 προειδοποιώντας ότι από τη στιγμή που ο δήμος επιμένει στην είσπραξη του προστίμου, αυτός θα προχωρούσε στην καταστροφή της γοργόνας, που είχε γίνει το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Όπως όλα δείχνουν το έκανε την περασμένη εβδομάδα.  

   

Διαβάστε τις επιστολές προς το Δήμαρχο, όπως τις δημοσιεύει το sithonianews.blogspot.gr 

Η απάντηση του Δήμου:

Αναρμοδιότητα σε σχέση με την επιβολή του προστίμου που οδήγησε τον δημιουργό της πετρωμένης γοργόνας στις Καβουρότρυπες, Διονύσιο Καρυπίδη, να καταστρέψει το έργο του, δηλώνει ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος.

Όπως λέει στη Voria.gr o κ. Τζίτζιος, το πρόστιμο των 531 ευρώ για «καταστροφή του φυσικού τοπίου» από την κατασκευή της γοργόνας δεν επιβλήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου αλλά από την τουριστική αστυνομία πριν 3-4 χρόνια.

«Το πρόστιμο δεν βεβαιώθηκε από τον δήμο, αλλά επειδή η παράβαση έγινε στην περιοχή μας ήμασταν υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την είσπραξή του. Μόλις λάβαμε την επιστολή του κ. Καρυπίδη αναζητήσαμε κάθε δυνατή νομική διαδικασία είτε για τη διαγραφή του είτε για την πληρωμή του προστίμου από πόρους του δήμου. Ωστόσο, διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Έτσι, μετά από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίσαμε το πρόστιμο να πληρωθεί από δικά μας χρήματα, ως ιδιωτών και όχι από χρήματα του δήμου. Δυστυχώς, λόγω κακής συνεννόησης δεν προλάβαμε να διευθετήσουμε το θέμα», σημειώνει ο δήμαρχος.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε ενημερώσει άτυπα τον κ. Καρυπίδη για την πρόθεση διευθέτησης του ζητήματος. «Εάν είχε έρθει από την πρώτη στιγμή στον δήμο και μας εξηγούσε κατ' ιδίαν την κατάσταση, το ζήτημα θα είχε λυθεί», συμπληρώνει.

Ο κ. Καρυπίδης είχε στείλει μία επιστολή στον δήμο τον Μάρτιο του 2014 προειδοποιώντας ότι αν δεν εξαλειφθεί το πρόστιμο θα προχωρήσει στην καταστροφή του έργου και ακόμα μία, όπως ενημερώνει ο κ. Τζίτζιος, πριν από 15 μέρες.

Πηγές: typosthes.gr & voria.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ