Κοιμήθηκε αρκετές μέρες με φακούς επαφής και ξύπνησε τυφλός

Ένας 39χρονος Αμερικανός τυφλώθηκε από το ένα μάτι, αφού κοιμήθηκε φορώντας τους φακούς επαφής του αρκετές ημέρες στη σειρά. 

Ο ίδιος μίλησε για τη δοκιμασία του, με την ελπίδα να αποτρέψει νέες περιπτώσεις.

Ο Τσαντ Γκρέσεν, γλύπτης από το Σινσινάτι, επισκέφτηκε έναν οφθαλμίατρο όταν ένιωσε φαγούρα στα μάτια του, αλλά συνειδητοποίησε ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή, όταν ξύπνησε ένα πρωί με σοβαρό πόνο και μια σχεδόν ολική απώλεια της όρασης στο αριστερό του μάτι.

Ένας ειδικός γιατρός του είπε ότι τα μάτια του είχαν μολυνθεί με το βακτήριο Pseudomonas, και η πιθανότερη αιτία ήταν ότι κοιμόταν με φακούς επαφής που ήταν αρκετά φθαρμένοι, καθώς έβγαζε τους φακούς μια φορά την εβδομάδα, είπε ο Τσαντ στο BuzzFeed News. Μια εικόνα του ματιού του δείχνει την κόρη θολή και το λευκό του ματιού έχει γίνει κατακκόκινο. 

«Το είδος των επαφών που έχω ονομάζονται" Night and Day " και είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσα να τους φοράω χωρίς να τους βγάζω για 30 μέρες,» είπε στο USA Today. "Σκέφτηκα όσο λιγότερο ασχολούμαι με τα μάτια μου, τόσο το καλύτερο."

Ο 39χρονος θα πρέπει τώρα να κάνει μεταμόσχευση του κερατοειδούς χιτώνα για να ανακτήσει την όραση στο μάτι του, είπε στο BuzzFeed , και παρότρυνε τους ανθρώπους να "διατηρούν άψογη την υγιεινή» των ματιών τους.

Η προειδοποίηση του γλύπτη έρχεται μετά από μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η οποία διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των 41 εκατομμυρίων ανθρώπων που εκτιμάται ότι είναι χρήστες φακών επαφής στην Αμερική κάνει τουλάχιστον ένα πράγμα που βάζει την όρασή τους σε κίνδυνο. Πάνω από το 99 τοις εκατό των 1.000 χρηστών φακών επαφής που συμμετείχαν στη μελέτη ανέφεραν τουλάχιστον μία επικίνδυνη συμπεριφορά.

Το 82,3% των ανθρώπων φορούσαν τους φακούς επαφής για περισσότερο από τη συνιστώμενη διάρκεια, ενώ πάνω από τους μισούς συμπλήρωναν απλά το υγρό φακών αντί να το πετούν και να προσθέτουν καινούριο στη θήκη τους, ενώ το 50% φορούσε φακούς στον ύπνο.

"Η καλή όραση συμβάλλει στη γενική ευημερία και την ανεξαρτησία των ανθρώπων όλων των ηλικιών, έτσι είναι σημαντικό να μην παραμελούμε την υγιεινή των φακών επαφής και τη φροντίδα τους," λέει ο γιατρός-επιδημιολόγος του CDC Jennifer Cope, MD, MPH

"Συμπεραίνουμε ότι πολλοί χρήστες δεν είναι σαφείς σχετικά με το πώς να φορούν σωστά και να φροντίζουν τους φακούς επαφής», είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ