Ζωή: Παραιτήθηκε στα μουλωχτά ο Τσίπρας - Ήξεραν οι δανειστές όχι η Βουλή

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της συνάντησή της με τον επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Λαϊκή Ενότητα» Παναγιώτη Λαφαζάνη. 
 

Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από από τη Βουλή, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου κατά τον διάλογο που είχε με τον κ. Λαφαζάνη μπροστά στις κάμερες.
Όπως ανέφερε η κ. Πρόεδρος της Βουλής, για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση «οι εκβιαστές δανειστές», αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλη.


Η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Λαφαζάνη είπε θα ενημερώσει τον επικεφαλής της νέας Κ.Ο. για τις επικείμενες εργασίες της Βουλής, επισημαίνοντας ότι έχει προγραμματιστεί διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα.
«Είναι θεσμική υποχρέωσή μου να σας συναντήσω» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι η συμβολή της Προέδρου της Βουλής είναι παρα πολύ σημαντική για τη λειτουργία της Βουλής και την τήρηση του Συντάγματος.
Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, έχουν επιβάλει μια μνημονιακή κατοχή της χώρας και το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».
«Ωστόσο η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να παραμείνει μνημονιακή αποικία» πρόσθεσε.
Απαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι υπάρχει θεσμικό καθήκον να θωρακίσουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια, που, όπως είπε, αντιστρατεύονται τη δημοκρατία.


Σε νέες δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κ. Κωνταντοπούλου είπε ότι οι θεσμοί δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε ιδιοκτησία κανενός, τονίζοντας ότι η Βουλή δεν ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία.
Απευθύνομενη στον κ. Λαφαζάνη του ευχήθηκε καλή ευώδοση της λειτουργίας της ΚΟ τις επόμενες ημέρες.
Ο κ. Λαφαζάνης από την πλευρά του έκανε λόγο για δημοκρατική και θεσμική συνάντηση και τόνισε ότι η νέα ΚΟ είναι πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν κατατεθεί οι προϋποθέσεις που χρειάζονται στο Άρειο Πάγο για τη συγκρότηση κόμματος.
«Πιστευουμε ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργεί, δεν έχει κλείσει» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και σημείωσε ότι δημοκρατία υπάρχει μόνο αν είναι αντιμνημονιακή δημοκρατία.


Δεν υπάρχει είπε «όταν η Μέρκελ και ο Γιούνκερ καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να ανοίγουν και να κλείνουν τη Βουλη αυθαιρετα οι οποιοιδήποτε για το οτιδήποτε, ενώ χαρακτήρισε αντιδημοκρατική πρακτική τις εκλογές-εξπρές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να κρύψει τις συνέπειες των μνημονίων. 
«Θέλουμε χρονική επάρκεια της προεκλογικήες περιόδου» είπε. 


Καταλήγοντας τόνισε ότι «θα στηρίξουμε τη λειτουργία της Βουλής το επόμενο διάστημα, η Βουλή πρέπει να λειτουργεί μέχρι την τελευταία μέρα».
Σημειώνεται ότι ο κ. Λαφαζάνης προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνάντηση, που γίνεται κατόπιν αιτήματός του, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας της κ. Κωνσταντοπούλου με τον νέο πολιτικό σχηματισμό και συγκεκριμένα αν είναι κοντά του, απάντησε ότι δεν θα συζητηθούν σήμερα τέτοια θέματα. 
Σε ερώτημα για τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει αφότου την παραδώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε «βεβαίως θα την εξαντλήσουμε».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ