10 ενοχές που κάθε μαμά πρέπει να αφήσει πίσω της - Γιατί καμιά μας δεν είναι τέλεια

Μια μαμά τριών παιδιών που κουράστηκε να απολογείται διαρκώς στους άλλους για όσα δεν καταφέρνει να κάνει στην καθημερινότητά της, συγκεντρώνει μία λίστα με τους λόγους για τους οποίους δεν θα ξαναζητήσει συγγνώμη από κανέναν και... είμαστε βέβαιοι ότι θα συμφωνήσετε μαζί της!

 

« Σταματώ να απολογούμαι που έχουμε αργήσει
Το να προσπαθεί κανείς να ετοιμαστεί στο σπίτι μου είναι σα να εκπαιδεύεται για τον Μαραθώνιο με τρία Minions να του βάζουν διαρκώς τρικλοποδιές! Όσο νωρίς κι αν ξεκινήσουμε να ετοιμαζόμαστε, απλά ποτέ δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε εκεί που πρέπει στην ώρα μας. Πάντα κάποιος θα κλάψει, θα βραχεί, θα θέλει κακά του. Έτσι είναι η ζωή με τα παιδιά –υπομονή μέχρι να μεγαλώσουν!

Σταματώ να απολογούμαι που όλο ξεχνάω

Ξέχασα να σου ευχηθώ χρόνια πολλά στο Facebook; Να απαντήσω αν θα έρθω στο πάρτυ; Το μυαλό σου όταν έχεις δύο, τρία ή τέσσερα παιδιά γίνεται πουρές και συχνά δεν θυμάσαι καν τι μέρα είναι.

Σταματώ να απολογούμαι για τη μαγειρική μου (ή την έλλειψή της)
Τις περισσότερες ημέρες είναι αρκετά εντυπωσιακό ότι το σπίτι είναι καθαρό, τα παιδιά ζωντανά και το μωρό πλυμένο. Για να υπάρχει και φαγητό στο τραπέζι, σημαίνει ότι κάποιος εκείνη τη μέρα δεν έχει καθαρά ρούχα για να φορέσει. Διαλέξτε και πάρτε!

Σταματώ να απολογούμαι που δεν θήλασα
Αν θηλάσατε τα παιδιά σας, σας συγχαίρω. Ο θηλασμός, όμως, δεν είναι για όλες τις γυναίκες. Για εμένα ήταν μία τραυματική εμπειρία που με έκανε να νιώθω σαν δαρμένη αγελάδα. Και δεν είναι στη δικαιοδοσία κανενός να με κρίνει, από αυτό, ως κακή μαμά.

Σταματώ να απολογούμαι που έχω το χάλι μου
Δεν έχω χρόνο για να βαφτώ, ούτε για να πάω στο κομμωτήριο. Δεν προλαβαίνω να ξεχωρίσω τα ρούχα που με κολακεύουν από τις φόρμες, στην ντουλάπα μου, και επίσης δεν προλαβαίνω καν να με νοιάξει που δείχνω σαν απελπισμένη νοικοκυρά.

Σταματώ να απολογούμαι για τον χαμό στο σπίτι μου

Ζω με έναν άντρα, δύο αγόρια κάτω των 3 ετών, ένα μωρό και έναν υπερδραστήριο σκύλο. Το σπίτι μου είναι βρώμικο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το τακτοποιούμε αλλά πάντα υπάρχει κάπου ένας λεκές ή λίγη κρυμμένη σκόνη. Ζούμε εκεί. Είναι λογικό να βρωμίζεται ένα μέρος όταν ζεις σ' αυτό!

Σταματώ να απολογούμαι για τις ορμόνες μου
Ναι, κλαίω με τις διαφημίσεις των Pampers και εξοργίζομαι όταν τα παιδιά φέρνουν λάσπες μέσα στο σπίτι, ουρλιάζοντας σαν υστερική. Οι ορμόνες, τρία παιδιά μετά, δεν σου κάνουν την χάρη να σου αφήνουν πολλά περιθώρια αυτό-ελέγχου.

Σταματώ να απολογούμαι για την γκρίνια μου
Η μητρότητα είναι δύσκολη. Αν κανείς σας πει κάτι άλλο, μάλλον παίρνει ναρκωτικά. Οι περισσότερες μαμάδες υποφέρουν από έλλειψη ύπνου, έχουν τρομερές ανασφάλειες με το σώμα τους, μηδενικό προσωπικό χρόνο και πολλές δεν προλαβαίνουν να κάνουν μπάνιο για μέρες. Και παρόλο που τα παιδιά μας αξίζουν όλα τα παραπάνω, δικαιούμαστε κι εμείς πού και πού να γκρινιάζουμε!

Σταματώ να απολογούμαι για το δεύτερο ποτήρι κρασί ή κομμάτι γλυκού (ο καθένας με τις αδυναμίες του!)
Στο τέλος της ημέρας, όταν έχεις δώσει αμέτρητες μάχες με τα παιδιά και τον σκύλο, και τα έχεις βάλει επιτέλους για ύπνο, ένα ποτήρι κρασί, μία μπύρα, ένα γλυκό αποτελούν... βάλσαμο! Πόσο μάλλον τα δύο. Και -ας είμαστε ειλικρινείς- όλοι είμαστε πιο χαρούμενοι όταν η μαμά έχει πιει ένα-δύο ποτηράκια, σωστά;

Οι απολογίες είναι ένας ακόμα τρόπος για να εισπράξουμε την αποδοχή των άλλων. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει πια να έχω κανενός την αποδοχή, πέρα από αυτή του άντρα μου και των παιδιών μου που ξέρω ότι με λατρεύουν, κι ας είμαι... ο εαυτός μου!»

Πηγή: Scarymommy
 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ