Βίντεο - Ζ.Κωνσταντοπούλου: Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο που η κυβέρνηση δεν ενημερώνει τη Βουλή για υποβολή παραίτησης

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα όσον αφορά τους χειρισμούς τους για την παραίτηση της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Θέλω να σας πω ότι επειδή η πολιτική και πολιτειακή ευθυνη δεν εκφράζεται ούτε με διαρροές ούτε με νον πέιπερ εξέδωσα ανακοίνωση με την οποία εκφράζω τη βαθύτατα ανησυχία για το θεσμικό ατόπημα να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών με ιδιάζουσα και αντισυνταγματική σπουδή πριν γίνουν τα θεσμικά προαπαιτούμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου υποδεχόμενη τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο κατά το οποίο η κυβέρνηση δεν ενημερώνει τη Βουλή για την πρόθεσή της να υποβάλει παραίτηση και δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο και ο Πρόεδρος της Δημοκατίας να επιλέγει να μην ενημερώσει τη Βουλή ΄για την απόφαση της κυβέρνησης» συνέχισε σε υψηλούς τόνους.

Εκφράζε την πικρία της γιατί παρά τα επανειλλημμένα αιτήματά της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «επέλεξε να συνεννοηθεί μαζί μου μετά τη συνάντησή μαζι σας τακτική που δεν τιμά το θεσμικό του ρόλο»

«Δεν υπήρξε θεσμική διαδικασία από τους δύο άλλους πολιτειακούς άρχοντες. Οι διαδικασίες δεν μπορεί να δρομολογούνται εις βάρος και ερήμην των βουλευτών. Εγώ θα καταβάλω την μέγιστη προσπάθεια να διαφυλαχθεί το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος» κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλης. 

Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε ότι απευθύνθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής ως θεματοφύλακα της συνταγματικής διαδικασίας «και γι' αυτό απευθύνομαι και σε σας για να διαπιστώσουμε με ευρύτερο τρόπο αν μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση από αυτή τη Βoυλή»

«Επειδή ξέρω ότι εσείς θα προσπαθήσετε να διαφυλάξετε τη συνταγματική τάξη απευθύνομαι σε σας ώστε οι βουλευτές να εκφραστούν με πιο προσωπικό τόνο. Γιατί μπορεί οι αρχηγοί να συνεννοούνται όπως προβλέπει το Σύνταγμα αλλά όπως αποδείχθηκε το πρόσφατο διάστημα όλοι οι Αρχηγοί δεν εκπροσωπούν το σύνολο των ΚΟ και επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό οι Βουλευτές πρέπει να έχουν προσωπική άποψη».

«Θα πρέπει να βρούμε μια λύση και να εξηγηθεί γιατί αποφεύχθηκε η πρόταση εμπιστοσύνης. Αν όχι αυτό να προχωρούσε σε πρόταση δυσπιστίας ώστε να δούμε ποια είναι η διάθεση του κάθε συναδέλφου» συνέχισε την κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ για τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ