Καρτερός στην Αυγή: Προκαλούν γέλιο οι δημοσιογράφοι & οι κωλοτούμπες τους για το αυριανό αντίδωρο

Μαζί με όσους έχουν απομείνει στις διακεκαυμένες πόλεις, τσουρουφλίζεται και η δημοσιογραφία αυτές τις μέρες. Το Μαξίμου κρατάει τα χαρτιά του κλειστά -μέχρι τη σημερινή σημαδιακή 20 του Αυγούστου έχουν πει-, αλλά οι ανάγκες της ενημέρωσης πρέπει να ικανοποιηθούν. 

Τι θα καταναλώσει ο άνθρωπος κάτω από την ομπρέλα; Μετεγγραφές, αν είναι φίλαθλος. Και σενάρια επί σεναρίων αν η πολιτική εξακολουθεί να τον απασχολεί.
Έτσι χορταίνει η ψυχή μας ιστορίες πολιτικής μαντείας. Γιατί θα γίνουν εκλογές. Αλλά και γιατί δεν θα γίνουν. Πότε θα γίνουν, αν γίνουν. Ποιοι θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι όχι. Τι θα κάνει η Πλατφόρμα. Ποιους θα κόψει ο Τσίπρας, γιατί στις τελευταίες ψηφοφορίες τάχθηκαν με το "Όχι", ή περιορίστηκαν στο "Παρών". Πράγματα και θαύματα εν γένει, που αποδεικνύουν ότι ακόμα κι αν λείπει η πληροφόρηση, δεν λείπει η φαντασία.

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός στην avgi.gr

Εκείνο όμως που σε άλλους προκαλεί γέλιο και σε άλλους θυμό είναι η προσπάθεια κάποιων γνωστών και μη εξαιρετέων ΜΜΕ να λάβουν θέση στο νέο σκηνικό. Με την ελπίδα, υποθέτουμε βασίμως, να λάβουν το σχετικό αντίδωρο όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Έτσι βλέπουμε τούμπες, κωλοτούμπες, διακριτικές στροφές, εν μια νυκτί μεταστροφές. Η ενημέρωση στην υπηρεσία του εαυτού της. Ή τρεχάτε ποδαράκια μου να μην πιάσει άλλος το στασίδι.
Και τέλος -κι εδώ ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν σηκώνει καμιά ειρωνεία- έσκασαν μύτη και οι αυτόκλητοι μπράβοι. Οι οποίοι ανέλαβαν να εκτελέσουν πρόσωπα με μεθόδους ακραίου λαϊκισμού. Αποστασίες, προδοσίες, σεξουσίες. Κίτρινο και φαιό. Η χαρά των λύκων στην πολιτική αναμπουμπούλα. Αρπάζουν κομμάτια από όποιον και όποια έχουν βάλει στο μάτι. Για να αρπάξουν αύριο κάτι από την πίτα που υποθέτουν ότι θα μοιραστεί. Όπως τον παλιό καλό καιρό.
Έχει φυσικά τη σημασία του να καταδικάζει κανείς τέτοια φαινόμενα και δράστες. Αν και το αφτί των τελευταίων δεν ιδρώνει εύκολα. Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει να δούμε σε όλο αυτό το συμπούρμπουλο ότι πολλοί προβλέπουν πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος κι οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε. Και το προσδοκούν. Και το επιδιώκουν. Άρα καλό είναι να φυλάμε τα ρούχα μας όχι μόνο απέναντι στους εχθρούς, αλλά κι απέναντι -αυτό κυρίως- στους όψιμους κι αυτόκλητους φίλους...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ