Συγκίνησε ο 90χρονος Τζίμι Κάρτερ - "Έχω καρκίνο και στο κεφάλι, θα με βλέπετε λιγότερο, είμαι ήρεμος"

Σε ακτινοβολίες εναντίον του καρκίνου του εγκεφάλου από τον οποίο πάσχει πρόκειται να υποβληθεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος σήμερα διανύει το 90ό έτος της ηλικίας του. 

Οπως έκανε γνωστό χθες, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κάρτερ Σέντερ της Ατλάντας, λόγω της θεραπευτικής αγωγής θα αναγκαστεί να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμά του, καθώς πρόκειται να υποβάλλεται σε ακτινοβολίες ανά τρεις εβδομάδες. Πριν από μία εβδομάδα, ο ίδιος ο Κάρτερ είχε ανακοινώσει ότι έπασχε από καρκίνο του ήπατος, ενώ κατά τη χειρουργική επέμβαση διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο πατέρας του όσο και τρία από τα αδέλφια του προέδρου Τζίμι Κάρτερ απεβίωσαν χτυπημένοι από καρκίνο του παγκρέατος ενώ και η μητέρα του έπασχε από καρκίνο του παγκρέατος, των μαστών και των οστών.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρώην πρόεδρος εξήγησε ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση στο ήπαρ του, οι ιατροί τον υπέβαλαν σε μαγνητική τομογραφία και διαπίστωσαν την ύπαρξη τεσσάρων σημείων μελανώματος στον εγκέφαλό του.

Ο Κάρτερ υπηρέτησε ως 39ος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1977 έως το 1981, αλλά είναι πιο γνωστός για το ανθρωπιστικό έργο του, με το οποίο ασχολήθηκε, αφού εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο.

Επίσης ο βραβευθείς με βραβείο Νομπέλ Ειρήνης πρώην πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε στους παρευρισκομένους πως, όταν διαγνώστηκε ο καρκίνος του εγκεφάλου, αρχικά πίστεψε ότι πλησίαζε το τέλος της ζωής του, χωρίς ωστόσο αυτό να τον ταράξει. «Ξέρετε είχα μια θαυμάσια ζωή. Εχω χιλιάδες φίλους και μια περιπετειώδη και ικανοποιητική ζωή.

Ημουν, λοιπόν, ήρεμος, πολύ περισσότερο από τη σύζυγό μου. Τώρα νιώθω, ξέρετε, ότι όλα βρίσκονται στα χέρια του Θεού και όταν θα έρθει θα είμαι έτοιμος».

Δείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ