Ο Μίκης Θεοδωράκης θα μπει μπροστά σε κόμμα Λαφαζάνη; Ζωή - Αλαβάνος - Γλεζος μαζί

Στον νέο σχηματισμό αναμένεται να κατευθυνθούν οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας που ψήφισαν «όχι» στο Μνημόνιο, ενώ εντός του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν οι βουλευτές του «παρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητηθεί και αναμένεται να ζητηθεί να μπει μπροστά στο νέο κόμμα ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ θα υπάρχει συντονιστική ομάδα που θα εκπροσωπεί όλες τις τάσεις. Βασικός παράγοντας θα είναι η Αριστερή Πλατφόρμα με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη, ενώ φαίνεται πως έχει κλειδώσει η συμμετοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Προχωρημένες επαφές υπάρχουν με τον Αλέκο Αλαβάνο αλλά και τον Μανώλη Γλέζο.
Συζητήσεις γίνονται και με στελέχη κινήσεων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.).
Η επόμενη κίνηση στην πολιτική «σκακιέρα» από την πλευρά του Π. Λαφαζάνη περιλαμβάνει την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών, που θα κατευθυνθούν στο νέο κόμμα. Μάλιστα θα συγκροτήσουν και Κοινοβουλευτική Ομάδα.


Στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις για την ονομασία του κόμματος. Μία πρόταση που συζητήθηκε ήταν Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο (αν και υπήρξαν επιφυλάξεις για το αν θα προκαλέσει αντιδράσεις η ονομασία ΕΑΜ), ενώ στο τραπέζι έπεσε και το όνομα «Λαϊκή Ενότητα».
Ενδεικτική της έντασης που έχει η σύγκρουση των δύο πλευρών είναι η χθεσινή ανακοίνωση της Πλατφόρμας, όπου επισημαίνεται πως «οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος». Λίγο νωρίτερα, σε άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα iskra (που εκφράζει τη λαφαζανική πτέρυγα) επισημαίνεται πως «η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία».


Σε μια κίνηση με πολιτική σημασία, την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας είχε σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή, σε κοντινή αίθουσα ο Π. Λαφαζάνης επέλεξε να συναντήσει φίλα διακείμενους βουλευτές. Το ραντεβού των στελεχών της Πλατφόρμας δόθηκε στο γραφείο της Δ. Χαραλαμπίδου και το «παρών» έδωσαν πολλά στελέχη όπως οι Δ. Στρατούλης. Θ. Πετράκος, Στ. Λεουτσάκος. 

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ