Νόστιμα σπαγγέτι αλά νόρμα από τον μοναδικό Master Chef Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά
2-3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια 1Χ1 εκ.
1 συσκευασία κόκκινη σάλτσα με βασιλικό (400γρ.)
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
1-2 σκ. σκόρδο
λίγο μπούκοβο αν το θέλουμε πιο καυτερό
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλικομμένο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Το σημαντικό σε τέτοιες συνταγές είναι να προσέχουμε λίγο την πρώτη ύλη. Οι μελιτζάνες μπορεί να είναι λίγο πικρές οπότε καλό θα είναι να πάρουμε ένα μπολ να βάλουμε μέσα τα κυβάκια από τις μελιτζάνες να τα αλατίσουμε καλά καλά και να τα αδειάσουμε σε ένα στραγγιστήρι και να τις αφήσουμε για μισή ώρα να βγάλουν την πίκρα τους.

Μετά τις ξεπλένουμε με νερό, τις σκουπίζουμε καλά καλά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει και βάζουμε μέσα 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και να γίνουν γλυκές και νόστιμες.
Επίσης βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν τα ζυμαρικά μας.
Όταν το νερό έρθει σε βρασμό προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε για όσο χρόνο μας λέει ο κατασκευαστής.
Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε και λίγο από το νερό που έβρασαν.
Αν θέλουμε τότε προσθέτουμε στις μελιτζάνες  το σκόρδο ψιλοκομμένο ή ολόκληρες σκελίδες για να τις αφαιρέσουμε μετά και βάζουμε και το μπούκοβο.
Τα σοτάρουμε και αυτά για ένα λεπτό ακόμα. Σε περίπτωση που μας έχει ξεφύγει και έχουμε προσθέσει πολύ λάδι εδώ μπορούμε να σουρώσουμε τις μελιτζάνες μας και μετά πάλι μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε το μέλι, το ξύδι, το θυμάρι και μετά από 1 λεπτό τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε μία ξύλινη κουτάλα.
Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε μέσα και τα ζυμαρικά μας που τα έχουμε σουρώσει.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό για να γίνει πιο ωραία η σάλτσα μας. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ