Good news: Μπάνιο στη θάλασσα έκαναν πρώτη φορά πολλά άτομα με αναπηρία χάρη στο seatrac στην Καβάλα

Είκοσι χρόνια είχε να κολυμπήσει και να απολαύσει τις χαρές της θάλασσας ο Τάσος Βυζικίδης από την Καβάλα, λόγω μιας αναπηρίας, που τον έχει αναγκάσει να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Πλέον ο ίδιος και άλλα άτομα με αναπηρία έχουν πρόσβαση στη θάλασσα χάρη στον πρώτο μηχανισμό seatrac, που τοποθέτησε ο Δήμος Καβάλας στην ακτή Καλαμίτσα. Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ανέφερε στη σημερινή επίσημη παρουσίαση του μηχανισμού που προσφέρει πρόσβαση στη θάλασσα στα ΑΜΕΑ, πως στόχος του Δήμου είναι να εγκαταστήσει, το επόμενο καλοκαίρι, ένα ακόμα seatrac και στις παραλίες δυτικά της πόλης, που επίσης είναι πολυσύχναστες.
Η δε παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Αριστείδη Μωυσίδη στην εκδήλωση φανερώνει το ενδιαφέρον και του γειτονικού δήμου για τη συγκεκριμένη κατασκευή.

"Η Καβάλα είναι η θάλασσα της Δράμας" σημείωσε η κ. Τσανάκα για να συμπληρώσει ο κ. Μωυσίδης πως η κατασκευή αυτή έχει ήδη εξυπηρετήσει και ΑΜΕΑ της Δράμας που πλέον έρχονται στην ακτή Καλαμίτσα για να απολαύσουν το μπάνιο στη θάλασσα, που το στερήθηκαν για πάρα πολλά χρόνια. Το συνολικό κόστος προμήθειας και κατασκευής του seatrac ανήλθε στο ποσό των 40.000 ευρώ και καλύφθηκε από ίδια έσοδα του Δήμου. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων βελτιωτικών παρεμβάσεων για την εύκολη και απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στο χώρο, όπου βρίσκεται το seatrac. Ο Δήμος Καβάλας διένειμε από ένα χειριστήριο του seatrac σε κάθε παραπληγικό που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ την ευθύνη λειτουργίας του έχει κι ο ναυαγοσώστης της ακτής. Επίσης, η κατασκευή είναι λυόμενη, οπότε θα απομακρύνεται τους χειμερινούς μήνες και θα επανατοποθετείται κάθε καλοκαίρι.


Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας Μάκης Κρεμμύδας, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο και προσωπικά τη δήμαρχο γι' αυτή την "ευφυή πράξη", όπως είπε, κι ευχήθηκε, σε λίγα χρόνια, κάθε παραλία της Καβάλας να διαθέτει κι από έναν τέτοιο μηχανισμό.   "Είναι ο πρώτος μηχανισμός που εγκαθίσταμαι σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ένας από τους λίγους που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα όταν ο αριθμός των ΑΜΕΑ σε κάθε τοπική κοινωνία είναι αρκετά μεγάλος" συμπλήρωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑMΕΑ Γιάννης Λυμβαίος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ