Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

"Τρελή" ακτιβίστρια πήδηξε στην αρένα και αγκάλιασε τον ταύρο πριν πεθάνει - φώτο

H μεγαλύτερη οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων στον κόσμο, η PETA, χαιρέτισε σήμερα την «τόλμη» μιας Ισπανίδας που πήδηξε μέσα στην αρένα στη Μάλαγα (νότια) προκειμένου να αγκαλιάσει και να παρηγορήσει έναν ετοιμοθάνατο ταύρο, λίγο πριν τον θανατώσουν.

Η Βιρχίνια Ρουίθα, μία ακτιβίστρια 38 ετών, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, πήδηξε την περασμένη Παρασκευή πάνω από τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία La Malagueta και μπροστά σε χιλιάδες θεατές έσπευσε στο πλευρό του ζώου που κειτόταν τραυματισμένο στο έδαφος.

Την απομάκρυναν λίγο μετά από την αρένα, ενώ ο κόσμος φώναζε αποδοκιμαστικά και πολλοί κουνούσαν λευκά μαντήλια οργισμένα, σύμφωνα με ένα βίντεο που κατέγραψε μια τοπική οργάνωση κατά των ταυρομαχιών.

«Η Βιρχίνια επέδειξε μεγάλη τόλμη και ευγένεια ψυχής πηδώντας στην αρένα», επιβεβαίωσε η Μίμι Μπέκχετσι, διευθύντρια της οργάνωσης PETA Βρετανίας, σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην Ισπανία.

«Ελπίζουμε ότι η ενέργειά της, γεμάτη από συμπόνια, θα κάνει τους πολίτες να δουν με άλλη ματιά αυτό το ξεπερασμένο και ντροπιαστικό θέαμα που συνιστούν οι ταυρομαχίες» προσέθεσε η ίδια.

Η οργάνωση ζήτησε επιπλέον από την ισπανική κυβέρνηση να τερματίσει τις ταυρομαχίες.

Η Βιρχίνια Ρουίθα εξήγησε σε δηλώσεις της στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco ότι πρωταρχική της πρόθεση ήταν να καταγράψει τη σκληρότητα της ταυρομαχίας, όμως δε μπορούσε παρά να σπεύσει στο πλευρό του ταύρου όταν άκουσε τα βογκητά του ζώου.

«Ήθελα να του προσφέρω αγάπη προτού εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο» είπε η ακτιβίστρια που κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ για την ενέργειά της.

Το ενδιαφέρον για το έθιμο των ταυρομαχιών ολοένα και μειώνεται στην Ισπανία, ιδίως μεταξύ των νέων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο υπάρχουν πολλοί ακόμα υπέρμαχοί τους που τις παρακολουθούν φανατικά.

Η Καταλονία απαγόρευσε τις ταυρομαχίες του 2012, ακολουθώντας το παράδειγμα των Κανάριων Νήσων που τις είχαν ήδη απαγορεύσει το 1991.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ