Ο άνθρωπος που έχει πάρει τα περισσότερα ecstasy στον κόσμο: 40.000 σε 10 χρόνια! Τι έπαθε;

Σύμφωνα με την Guardian, ο 37χρονος, σήμερα, Α. (αγνώστων λοιπών στοιχείων) όχι μόνο έσπασε, αλλά συνέτριψε το ρεκόρ κατανάλωσης ecstasy από έναν άνθρωπο, που μέχρι πρότινος ήταν τα 2.000 χάπια.

Ως εκ τούτου, οι γιατροί του Ψυχιατρικού Κέντρου του Λονδίνου αλλά και του London University αποφάσισαν να θέσουν την περίπτωση του Α. κάτω από το επιστημονικό μικροσκόπιο.
Η ενασχόληση του 37χρονου με τα ecstasy ξεκίνησε το 1998, όταν ως νεαρός 20χρονος φοιτητής άρχισε να παίρνει 4-5 κάθε Σαββατοκύριακο πριν και την διάρκεια των διάφορων ρέιβ πάρτι που επισκεπτόταν.

Μετά το 2000 ωστόσο, οι συνήθειες του άλλαξαν: αρχικά ξεκίνησε να παίρνει τρία ecstasy
καθημερινά (ακόμη και σε μέρες που δεν είχε να πάει το βράδυ σε κάποιο πάρτι), ενώ στην κορύφωση της, η κατανάλωση του ναρκωτικού έφτασε τα 25 χάπια την ημέρα, μεταξύ 2003-2008.

Ο Α. αποφάσισε να σταματήσει τα ecstasy, μετά από προτροπές των φίλων του που τον είχαν δει πολλάκις να καταρρέει σε ρέιβ πάρτι.

Όπως λέει σήμερα ο ίδιος, είχε πάρει τόσα πολλά ecstasy, περίπου 40.000 μέσα σε μια δεκαετία, ώστε ένιωθε να βρίσκεται υπό την επήρεια του ναρκωτικού ακόμη κι αρκετούς μήνες μετά που το έκοψε, στα τέλη του 2008.

«Ήρθε αρχικά σε εμάς, ζητώντας βοήθεια, καθώς είχε πρόβλημα να ανταποκριθεί ακόμη και σε καθημερινά πράγματα», λέει εις εκ των θεραπόντων γιατρών του, ο ψυχίατρος Χρήστος Κουιμτσίδης από το St George's Medical School στο Τούτινγκ.

«Τον είχαμε κοντά μας για πέντε μήνες. Βίωνε καθημερινά κρίσεις πανικού, αυξημένα επεισόδια άγχους, παραισθήσεις, κατάθλιψη, χρονικό αποπροσανατολισμό και μερική αμνησία», επισημαίνει ο δρ. Κουιμτσίδης, προσθέτοντας πως, λόγω αυτής της περιορισμένης μνήμης, ίσως ο αριθμός των 40.000 χαπιών που ισχυρίζεται πως κατανάλωσε να μην είναι ακριβής.

Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως πήρε πολλές χιλιάδες ecstasy, λέει.

Ένα από τα πολλά κουσούρια που του άφησε η χρόνια χρήση ναρκωτικών είναι και μια πρωτοφανής ακαμψία των μυών του λαιμού του, με αποτέλεσμα ο Α. να μην είναι σήμερα να θέση να ανοίξει το στόμα του 100%.

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση ασθενούς. Ο άνθρωπος αυτός ενώ διέθετε μια καλή μακροχρόνια μνήμη, ωστόσο ήταν ανίκανος να επαναφέρει στη μνήμη του απλά, καθημερινά πράγματα, όπως τι ώρα και τι ημέρα είναι ή τι αγόρασε μόλις από το παντοπωλείο της γειτονιάς του», συνοψίζει ο θεράπων γιατρός του.

«Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τη χρήση του ecstasy από την συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο που αποτελεί μια εξαίρεση, με τόσα πολλά έκστασι που έχει καταναλώσει. Αποτελεί όμως μια ένδειξη πως η καθημερινή χρήση του ναρκωτικού αυτού για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτα προβλήματα μνήμης και σε άλλες βλάβες», καταλήγει ο δρ. Κουιμτσίδης.

Η βρετανική εφημερίδα λέει, τέλος, πως προσπάθησε να εντοπίσει τον Α. για μια συνέντευξη, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ