Καρτερός στην Αυγή: Σοφόν το σαφές - Εκλογές ! Άμεσα! Η μόνη δεδηλωμένη με αντίκρισμα σε στιγμές όπως αυτές...

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή θα ζητήσει η κυβέρνηση, αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα που έχουν ως πηγή το Μέγαρο Μαξίμου. 

Δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς, θα λέγαμε. Διότι, όταν σε μια κρίσιμη ψηφοφορία, όπως αυτή για τη συμφωνία με τους δανειστές, τα κυβερνητικά Ναι είναι κάτω από 118, περικυκλωμένα από Όχι και Παρών, τότε υπάρχει όντως ένα ανοιχτό ζήτημα. Άρα είναι ανάγκη να δοκιμαστεί η δεδηλωμένη σε μια καθαρή διαδικασία.

Έως εδώ καλά, αλλά καθόλου αρκετά. Καλά, διότι η Βουλή μπορεί και πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Και οι βουλευτές που τραυμάτισαν, δικαίως ή αδίκως, με τα Όχι και τα Παρών τους την κυβέρνηση, σε μία, και δύο, και τρεις, και τέσσερις ψηφοφορίες, να λάβουν θέση και σε μια πέμπτη: Αν τη στηρίζουν τελικώς. Με τις συγκεκριμένες επιλογές της και τη συγκεκριμένη πολιτική που αυτές συνεπάγονται. Ή την ανατρέπουν με την ψήφο τους.

Αλλά καθόλου αρκετά, διότι στην εξίσωση αυτή λείπουμε όλοι εμείς. Οι πολίτες που ψήφισαν τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό και το συγκεκριμένο κόμμα, με τις συγκεκριμένες υποσχέσεις και το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν είναι λοιπόν ανοιχτό και σοβαρό ζήτημα αν συμφωνούν με όσα ο Αλέξης Τσίπρας πήρε πάνω του; Αν εξακολουθούν να εμπιστεύονται αυτόν και την κυβέρνησή του; Ή αν αίρουν την εμπιστοσύνη τους μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί;

Προφανώς και είναι. Μας πήγες κύριε σε Μνημόνια, ενώ υποσχέθηκες άλλα; Πέρνα από το ταμείο. Θέλεις δημοκρατική σταθερότητα; Πέρνα από το ταμείο. Θέλεις να κυβερνήσεις πραγματικά με τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού; Πέρνα από το ταμείο. Ένα μεγάλο μέρος του κόμματός σου και των βουλευτών σου καταγγέλλει την πολιτική σου; Πέρνα από το ταμείο. Συνομολόγησες θυσίες για όλους μας με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος; Πέρνα από το ταμείο.

Διότι, στο κάτω - κάτω, ο πληρώνων αποφασίζει. Οι πολίτες θα σου πουν αν έκανες καλά ή όχι. Αυτοί θα σου δώσουν τη δύναμη να συνεχίσεις ή θα σε στείλουν στο σπίτι σου. Καλώς οι βουλευτές σηκώνουν το χέρι τους έτσι ή αλλιώς. Αλλά ο πολίτης δεν μπορεί να είναι θεατής. Σοφόν το σαφές, συνεπώς: Εκλογές. Άμεσα. Από κει πηγάζει η μόνη δεδηλωμένη με αντίκρισμα σε στιγμές όπως αυτές...

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ