Εγκρίθηκε & βγαίνει στην αγορά το "γυναικείο Βιάγκρα": Πώς το λένε & πότε θα συνταγογραφείται

Είναι γνωστό ότι υπάρχει, έφτασε και η στιγμή να βγει στην αγορά και να προσφέρει... λύσεις. Το λεγόμενο «γυναικείο Βιάγκρα» αναμένεται σύντομα να τεθεί στη διάθεση των γυναικών που το έχουν ανάγκη, αντιμετωπίζοντας, έστω και με αυτόν τον τρόπο, την έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.

 

Η FDA, η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων, ενέκρινε τη διάθεση στην αγορά του fibanserin, του ομίλου Sprout Pharmaceuticals, το οποίο προορίζεται για γυναίκες που δεν βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και οι οποίες υποφέρουν αποδεδειγμένα από έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία είχε απορρίψει δύο φορές το φάρμακο αυτό το 2010 και το 2013, ακολούθησε εντέλει τις συστάσεις μιας συμβουλευτικής επιτροπής ειδικών που συνέστησε τον περασμένο Ιούνιο τη διάθεση του φαρμακευτικού αυτού σκευάσματος στην αγορά.

Η FDA ανέφερε πως το ροζ χαπάκι, που θα πωλείται με την εμπορική ονομασία Addyi, θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω πιστοποιημένων και ειδικά εκπαιδευμένων επαγγελματιών της υγείας και φαρμακείων λόγω των κινδύνων που συνδέονται με τη χρήση του.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ