Γεροβασίλη: «Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για εκλογές - Μπορεί να γίνουν τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί & τέλος Οκτωβρίου»

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για εκλογές», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προσπαθώντας -έστω και προσωρινά- να δώσει ένα τέλος στη φημολογία της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. 

«Η κυβέρνηση ήταν προσανατολισμένη στη διαδικασία επίτευξης της συμφωνίας, εκκρεμεί η ψήφιση από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και στη συνέχεια ακολουθούν οι εκταμιεύσεις, για να πληρωθούν αυτά που πρέπει... Για το τι θα συμβεί περαιτέρω έχουν ακουστεί πολλές σκέψεις, ωστόσο πρέπει να πω μετά βεβαιότητος ότι δεν υπάρχει απόφαση για το τι θα συμβεί. Είναι μια συγκυρία με πολλές παραμέτρους και πιεστικούς χρόνους» είπε χαρακτηριστικά.

Η ψήφος εμπιστοσύνης έχει πέσει στο τραπέζι, όπως σημείωσε η ίδια, στο ρ/σ Αθήνα 984, ενώ για το ενδεχόμενο οι διαφωνούντες να απέχουν από την ψηφοφορία τόνισε πως αυτό δεν μπορεί να «βαφτιστεί» στήριξη. 

«Δεν υπάρχει πια το ό,τι μας βολεύει αλλά τι εξυπηρετεί τη χώρα», επεσήμανε προσθέτοντας παράλληλα πως από την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, η οποία πρέπει να προκύπτει από λαϊκή εντολή. «Από την υπάρχουσα κοινοβουλευτική σύνθεση δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, που να μπορεί σταθερά να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα... Αρκετά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν εφαρμοστικούς νόμους» τόνισε η κυρία Γεροβασίλη.

Την άποψη του Μεξίμου, ότι η κυβέρνηση πρέπει να προκύπτει από λαϊκή εντολή και μόνον εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κυβερνάται η χώρα. Το Σύνταγμα βεβαίως προβλέπει και άλλους τρόπους και καλώς κάνει για ειδικές περιπτώσεις... Δική μας άποψη είναι ότι όταν μια κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη -προς στιγμήν δεν την έχει απολέσει, με την έννοια του τυπικού μέρους του Συντάγματος-, από εκεί και πέρα οι εκλογές είναι αυτές οι οποίες θα αναδείξουν το τι θέλει ο ελληνικός λαός να συμβεί. Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία».

Η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμισε πως θα παρθούν αποφάσεις άμεσα, τις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας: «Μέσα στο δεκαήμερο οι αποφάσεις πρέπει να έχουν ληφθεί, ώστε να υπάρχει στο τραπέζι ένας οδικός χάρτης, που θα πρέπει να είναι προαποφασισμένο ότι θα μας πάει μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, καθώς επιδιώκουμε την απομείωση του χρέους...».

Ημερολογιακά οι εκλογές μπορούν να έχουν ως απώτατο όριο διεξαγωγής τους το τέλος Σεπτεμβρίου, σημείωσε η δημοσιογράφος και η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε σχετικά: «Και αυτό ενδέχεται. Μπορεί τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί και τέλος Οκτωβρίου. Δεν θα ήθελα να αποτολμήσω να πω χρόνους εκλογών, διότι είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, το εάν και πότε θα συμβούν. Πραγματικά θα θέλαμε, με την έννοια ότι δεν είναι δυνατόν να μην θέλει κάποιος να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε να μπορούμε γρήγορα και απλά να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη και πολλές άλλες παραμέτρους».  

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ