Βάλτε φωτιά στο μεταβολισμό και χάστε 9 κιλά σε 28 μέρες

Την αποκαλούν «γητευτή του μεταβολισμού», ενώ πολλοί celebrities -ανάμεσά τους οι Τζένιφερ Λόπεζ και Ριζ Γουίδερσπουν ακολουθούν τυφλά τις συμβουλές της. Ο λόγος για τη Χάιλι Πόμροϊ, τη διάσημη διατροφολόγο που δραστηριοποιείται στο Μπέβερλι Χιλς.

 

Η ίδια, λοιπόν, στο βιβλίο της The Fast Metabolism Diet: Lose up to 20 Pounds in 28 Days (H δίαιτα που επιταχύνει το μεταβολισμό: Χάστε μέχρι 9 κιλά σε 28 μέρες, εκδ. Vermilion) συνοψίζει όλα όσα έχει εφαρμόσει με επιτυχία τα τελευταία 17 και πλέον χρόνια στις διάσημες πελάτισσές της. Υπόσχεται μάλιστα πως, αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές της, θα αποκτήσουμε αδύνατη, υγιή και σφριγηλή σιλουέτα σε 28 μόλις μέρες, χωρίς καν να χρειαστεί να μετράμε θερμίδες ή να γυρίσουμε την πλάτη στα αγαπημένα μας πιάτα.

Τι πρέπει να κάνουμε; Να ποντάρουμε σε εκείνες τις τροφές που θα βάλουν φωτιά στο μεταβολισμό και να περιορίσουμε όλες εκείνες που τον επιβραδύνουν.
Με τι να γεμίσουμε το πιάτο μας; Με καλά λιπαρά: αβοκάντο, ωμούς ξηρούς καρπούς, σπόρους (λιναρόσπορο, τσία, κινόα κ.ά.), καρύδα, ελαιόλαδο, ψάρια, δημητριακά ολικής άλεσης, άπαχη πρωτεΐνη (κοτόπουλο, μοσχάρι, γαλοπούλα κ.ά.), πάντα με μέτρο, λαχανικά με υψηλή αλκαλικότητα (σπανάκι, μπρόκολο, αρακάς, πιπεριές, μανιτάρια, αγγούρι, λάχανο, μελιτζάνα, παντζάρι, χόρτα κ.λπ.).

Και ποια είναι τα don'ts του πλάνου της; Τα γαλακτοκομικά (μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα αγελάδας με αντίστοιχο καρύδας και αμυγδάλου), η σόγια, το καλαμπόκι, το αλκοόλ (ή τουλάχιστον να περιοριστείτε σε 2 ποτήρια κρασί την εβδομάδα), όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Προτού ξεκινήσετε αυτή ή οποιαδήποτε άλλη δίαιτα καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: elle.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ