Κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης μέσα από τούνελ στις φυλακές Κέρκυρας

Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, κρατούμενοι των Φυλακών της Κέρκυρας επιχείρησαν να αποδράσουν αλλά δεν είχαν την ...Παναγιά μαζί τους.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996. Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση.

Να θυμίσουμε πως 19 χρόνια πριν, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το είχαν «σκάσει» κατά την κατάληψη των φυλακών που διήρκησε δύο εβδομάδες, Στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω της αναταραχής, σκάβοντας εντός του σωφρονιστικού καταστήματος να βρουν τις παλαιές μίνες και, περνώντας κάτω από το παρακείμενο σχολείο (3 και 4ο Γυμνάσιο) και με εκατοντάδες αστυνομικούς να φυλάνε το χώρο, να βρουν έξοδο διαφυγής, σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση!

ΠΗΓΗ: CORFUPRESS.COM

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ