Παυλόπουλος από την Τήνο: Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Ελλάδα χωρίς Ευρώπη

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, και ότι Ευρώπη δεν νοείται χωρίς την Ελλάδα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απο την Τήνο, μιλώντας μετά το πέρας της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας, από το Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης, μέχρι το λιμάνι του νησιού.

Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας επισήμανε ακόμη την ανάγκη για εθνική ενότητα στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η χώρα. «Οφείλουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να διανύσουμε τον ανηφορικό, πλην όμως ελπιδοφόρο, δρόμο του εθνικού μας μέλλοντος. Τον δρόμο που χάραξαν, ούτως ή άλλως, οι αγώνες και το πνεύμα των προγόνων μας προσδίδοντας στη Δύση, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τ’ ανεξίτηλα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε ακόμη ότι η πραγματική Ευρώπη κατάγεται από τον ελληνικό πολιτισμό και τη δημοκρατία. «Ευρώπη δεν υπάρχει χωρίς Ελλάδα, και Ελλάδα δεν υπάρχει χωρίς Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα αγωνιστούμε μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς για να μπορέσουμε να γυρίσουμε και πάλι στις πραγματικές ρίζες της Ευρώπης της δημοκρατίας του ανθρωπισμού και της Δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Αρχιερατικής Λειτουργίας, ο κ Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον ΣΚΑΪ για την απευθείας μετάδοση της λειτουργίας και της λιτανείας. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «ελπίζουμε η 15η Αυγούστου αυτού του έτους να είναι η αρχή μιας νέας πορείας για την πατρίδα μας, τα νέα είναι καλά σημερα και ελπίζουμε με την ευλογία της υπερμάχου στρατηγού Παναγίας να περάσουμε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση των τελευταίων ετών.»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ