Περιστέρη: Όταν οι «κυρίες της αρχαιολογίας» αλώνιζαν στην TV εγώ έκανα ανασκαφές- Αρχαιολογούντες δημοσιογράφοι & δημοσιογραφούντες αρχαιολόγοι

Ευθεία επίθεση σε όλους όσους αμφισβητούν τα ευρήματα στην Αμφίπολη κάνει η Κατερίνα Περιστέρη.

Με συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα τονίζει ότι «εδώ έχουμε αρχαιολογούντες δημοσιογράφους και δημοσιογραφούντες αρχαιολόγους. Εγώ δεν ανήκω σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Τα ευρήματα ανήκουν στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα» σημειώνει.

Μάλιστα η κ. Περιστέρη τονίζει ότι έγινε μια απλή επίσκεψη στην Αμφίπολη και μια ξενάγηση και δεν υπάρχει εν κτυπτώ αυτοψία. Ακόμη επιτίθεται στην Αγγελική Κοτταρίδη και σημειώνει «βοήθηστε με να φτιάξω προφίλ στο facebook να παρακολουθώ τα «πορίσματα» που γράφει.

Μάλιστα λέει πως την «περίοδο που οι κυρίες της αρχαιολογίας αλώνιζαν στην τελόραση εγώ έκανα ανασκαφές».

Σημειώνεται ότι μαίνονται οι διαφωνίες για τη χρονολόγηση του τύμβου στον λόφο Καστά, με ομάδα αρχαιολόγων να το χρονολογεί στην Υστερη Ελληνιστική εποχή, ενώ η ανασκαφέας Κ. Περιστέρη, επιμένει ότι είναι Μακεδονικός και κατασκευάστηκε στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα.

Θεωρεί αβάσιμα τα περί διαφορετικής χρονολόγησης του μνημείου από συναδέλφους της, υποστηρίζοντας ότι οι εκτιμήσεις τους βασίζονται σε φωτογραφικό υλικό ή ημίωρες επισκέψεις στον τάφο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ