Νοιώστε καλύτερα στην εμμηνόπαυση με λέιζερ: Διεγείρονται τα κύτταρα & παράγουν κολλαγόνο & ελαστίνη

Μια νέα τεχνική ονομαζόμενη (vaginal erbium laser therapy) δοκιμάστηκε από τους επιστήμονες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πίζας στην Ιταλία αναφορικά με την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας τα οποία και δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Minerva Ginecologica» η χρήση λέιζερ δείχνει να είναι η πιο αποτελεσματική τεχνική στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μέσα σε τρεις μόλις συνεδρίες.

Οι ειδικοί δοκίμασαν την τεχνική σε 65 γυναίκες, σε θεραπεία 30 λεπτών για ένα διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών και είδαν ότι τα συμπτώματα τους βελτιώθηκαν σημαντικά ενώ κάποια εξαλείφθηκαν σχεδόν στο μισό.

Οι επιστήμονες μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν τα λέιζερ για την αντιμετώπιση κάποιων συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης  όπως είναι την κολπική ξηρότητα, τον πόνο, την αίσθηση καψίματος, την ακράτεια αλλά και κάποιες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Οι μέχρι σήμερα θεραπείες βασίζονται στη χρήση τζελ με βάση τα οιστρογόνα ή θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης με στόχο την ενίσχυση των επιπέδων των οιστρογόνων. Οι θεραπείες αυτές όμως δεν ενδείκνυται για τις γυναίκες που έχουν ιστορικό οιστρογονο-εξαρτώμενου καρκίνου, όπως ο καρκίνος του ενδομητρίου και των μαστών.

Η νέα τεχνική βασίζεται στη θερμότητα όπου σκληραίνει ο ιστός στη μήτρα, τον κόλπο, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα και αυξάνεται η ροή του αίματος και διεγείρονται τα κύτταρα ώστε να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη που είναι σημαντικές για την υγεία των ιστών. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνονται τα συμπτώματα που νιώθουν οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ