6 σούπερ συνταγές για τα καλύτερα σάντουιτς για δίαιτα! Και νόστιμα και με λίγες θερμίδες

Δες 6 σούπερ συνταγές για σάντουιτς για δίαιτα!

Μπρουσκέτα με Πιπεριές (Θερμίδες: 425)


Για 1 άτομο Ψήσε στο φούρνο μία φέτα σπιτικό ψωμί 80 γραμμ
. και τρίψ’ τη με μία σκελίδα σκόρδο. Πρόσθεσε 100 γραμμ. ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, μισή πιπερίτσα καυτερή, σοταρισμένη σε λάδι, 20 γραμμ. ζαμπόν και 20 γραμμ. μοτσαρέλα σε κύβους. Πασπάλισε με 1 κ.γ. ξερή ρίγανη, περίχυσε με 1 κ.γ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και βάλε το ψωμί ξανά σε ζεστό φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σάντουιτς με Αβγό και Κάρυ (Θερμίδες: 230)


Για 1 άτομο Πάρε μία φέτα ψωμί για τοστ και κόψ’ τη σε 2 τρίγωνα.
Βράσε το αβγό για 10 λεπτά περίπου, άφησέ το να κρυώσει, ξεφλούδισέ το και ψιλόκοψέ το, ρίξε λίγο κάρυ και 1 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Άλειψε το μείγμα στο ένα τρίγωνο, πρόσθεσε μερικά φύλλα σαλάτας γαλλικής, 50 γραμμ. αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες και 10 γραμμ. καπνιστό μπέικον σοταρισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς προσθήκη μπαχαρικών. Βάλε από πάνω το υπόλοιπο ψωμί και σέρβιρε.

Focaccia με Μελιτζάνες (Θερμίδες: 335)


Focaccia με Μελιτζάνες Για 1 άτομο Κόψε στη μέση 70 γραμμ.
focaccia (χωρίς πολύ λάδι). Γέμισέ το με 40 γραμμ. με σοταρισμένες μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες, 100 γραμμ. ντομάτες σε φέτες και 30 γραμμ. μοτσαρέλα σε κύβους. Πρόσθεσε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και σέρβιρε. Αν προτιμάς, μπορείς να βάλεις το λαδόψωμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 3-4 λεπτά: τόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει τραγανό το ψωμί, χωρίς να ζεσταθούν τα υλικά.

Χωριάτικο Σάντουιτς (Θερμίδες: 345 )


Για 1 άτομο Κόψε στη μέση ένα στρογγυλό ψωμάκι περίπου 100 γραμμαρίων.
Ψέκασε την ψίχα με 1 κ.γ. ξίδι ανακατεμένο με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο. Στο μεταξύ, ετοίμασε τη γέμιση. Βάλε σε μπολ 100 γραμμ. ντομάτες κομμένες σε φέτες, 50 γραμμ. πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, 3 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δύο, 2 φέτες κρεμμύδι και 50 γραμμ. τόνο σε νερό. Βάλε στο κάτω μέρος του ψωμιού μερικές φέτες μαρουλιού. Πρόσθεσε το μείγμα λαχανικών, μισό σφιχτό βραστό αβγό κομμένο σε φέτες και ένα φυλλαράκι φρέσκου βασιλικού. Σκέπασε με το άλλο κομμάτι και σέρβιρε.Θερμίδες: 345

Ciabatta με Προσιούτο και Κάππαρη (Θερμίδες: 460)


Για 1 άτομο Ψιλόκοψε 1 κ.γ. λιαστή κάππαρη (ξεπλυμένη και στραγγισμένη)
με μερικά φυλλαράκια δεντρολίβανο και ανακάτεψέ τα με 1 κ.γ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι. Κόψε στη μέση μία ciabatta 60 γραμμαρίων. Άλειψε την κάτω φέτα με τη sauce που έφτιαξες. Πρόσθεσε 10 γραμμ. φύλλα ρόκας, 30 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα, 40 γραμμ. προσιούτο (από το οποίο έχεις αφαιρέσει το ορατό λίπος). Βάλε την άλλη φέτα ψωμί από πάνω, ζέστανέ το για λίγο στο φούρνο και σέρβιρε. Θερμίδες: 460

Αραβική με κοτόπουλο (Θερμίδες: 575)


Για 1 άτομο Πάρε μια μικρή αραβική πίτα, ζέστανέ
τη στο φούρνο και άλειψέ τη με ελάχιστο βούτυρο. Βάλε στο κέντρο 80 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες, σοταρισμένο σε 1 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με λίγο αλάτι. Πρόσθεσε 10 γραμμ. βλαστάρια σόγιας, 30 γραμμ. καρότα τριμμένα, 30 γραμμ. αγγούρι και 40 γραμμ. αβοκάντο σε μικρές φέτες. Γαρνίρισε με 1 κ.σ. άπαχο γιαούρτι. Τύλιξε την αραβική και σέρβιρε.

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ