Φώφη Γεννηματά: Το copyright του μνημονίου ανήκει στους κ. Τσίπρα και Καμμένο

«Το copyright του μνημονίου ανήκει αποκλειστικά σε σας κ. Τσίπρα και κ. Καμμένε», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώτη Γεννηματά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε την αξιοπιστία του Πρωθυπουργού, ζήτησε να μην γίνουν εκλογές και να συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση υλοποίησης του μνημονίου. Η κ. Γεννηματά είπε ότι πλέον κλείνει ο κύκλος συνεργασίας που ξεκίνησε με το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που διεξήχθη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
«Πρώτη φορά αριστερά, τρίτη φορά μνημόνιο, το πιο σκληρό μνημόνιο», σχολίασε και εκτίμησε ότι τελείωσε το δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο». «Το πλαστό δίλημμα της πενταετίας 'μνημόνιο – αντιμνημόνιο' ενταφιάζεται σήμερα από εκείνους που το δημιούργησαν εις βάρος της χώρας. Είχε προηγηθεί το 2012 η ΝΔ. Σήμερα στον ίδιο κατάλογο προστίθενται ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες», είπε.


Ανέφερε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ «με αίσθηση ευθύνης δίνει θετική ψήφο στη συμφωνία», αλλά ξεκαθάρισε πως η ψήφος αυτή δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως ψήφος ανοχής και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αλλά ως ψήφος εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Είναι ώρα για δράση και όχι για απόδραση, είπε τέλος η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ