Αυτά τα πανέμορφα μοντέλα εγκατέλειψαν την καριέρα και τα εγκόσμια για να γίνουν καλόγριες

Τι κάνει πραγματικά ευτυχισμένο έναν άνθρωπο; Τα λεφτά, η δόξα, η δημοσιότητα, η επαγγελματική επιτυχία;

Η απάντηση είναι διαφορετική για τον καθένα, όμως υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι αυτό που κάνει ευτυχισμένο έναν άνθρωπο είναι η επαφή με τα θεία. Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν επιτυχημένες καριέρες για να αφοσιωθούν στο Θεό.

Η Dolores Hicks γεννήθηκε το 1938, και νεαρή έκανε την είσοδό της στην βιομηχανία του θεάματος και τον κινηματογράφο. Στα 18 έπαιξε στο πλευρό του Elvis Presley στην ταινία του 1957 με τον τίτλο "Loving You". Έγινε διάσημη γιατί ήταν αυτή που έδωσε στον Elvis το πρώτο τηλεοπτικό του φιλί. Τα επόμενα πέντε χρόνια έπαιξε σε άλλες 9 ταινίες στο πλευρό του Stephen Boyd, Montgomery Clift, George Hamilton και Robert Wagner. Αρραβωνιάστηκε, παντρεύτηκε, όμως ξαφνικά στα 24, ενώ είχε γίνει σταρ του Χόλιγουντ, αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να γίνει καλόγρια.

Αυτό που την έκανε να αλλάξει την ζωή της ήταν η συνάντησή της με τον τότε πάπα St. John XXII, όταν η ίδια γύριζε την ταινία "Αγία Κλαίρη της Ασίζης". "Γεια σας, είμαι η Dolores Hart, η ηθοποιός που παίζει την Κλαίρη", είπε η ίδια στον πάπα, με αυτόν να της απαντά, "όχι, είσαι η Κλαίρη της Ασίζης!"

Η απόφασή της να γίνει μοναχή θύμωσε του θαυμαστές και τους φίλους της οι οποίοι της κατηγόρησαν ότι έχασε τα μυαλά της.

Η ίδια δήλωνε ότι έκανε ότι ζητούσε η καρδιά της.

Η Olalla Oliveros ήταν επιτυχημένο μοντέλο από την Ισπανία, γνωστή για την συμμετοχή της σε διαφημιστικές καμπάνιες ανά τον κόσμο. Όταν επισκέφτηκε την Fatima της Πορτογαλίας, μέρος όπου έγινε διάσημο από οπτασία της Παναγίας σε τρία παιδιά το 1917, όπως η ίδια δήλωσε, ένιωσε έναν σεισμό να γίνεται μέσα της.

Είδε τον εαυτό της ντυμένο καλόγρια, αποφασίζοντας να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

 

Όπως εξηγεί, στην κορυφή της καριέρας της, διαγνώσθηκε από μία ασθένεια που την έκανε σταδιακά να χάνει την ακοή της. Αυτό την έκανε να δει διαφορετικά την ζωή. "Κουράστηκα να πρέπει να είμαι μοντέλο", σημειώνει η ίδια.

"Βαρέθηκα τα ψέματα, την βία, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τους τσακωμούς και τον κόσμο που επικρατεί ο πλούτος, η απάτη και το σεξ", αναφέρει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ