10 ροφήματα που δίνουν ενέργεια! Προτιμάς αφέψημα, smoothie ή βότανο;

1. Αφέψημα Μέντας


Βρες τη ζωντάνια σου με ένα αφέψημα μέντας!
Ιδανικό μετά το γεύμα σου, αφού χαρίζει δροσερή αναπνοή και βοηθάει στην πέψη. “Η μέντα διεγείρει το ίδιο νεύρο, όπως όταν βάζεις κάποιον να μυρίσει αλάτι” επισημαίνει ο Alan Hirsch, επικεφαλής του ιδρύματος Smell & Taste Treatment and Research Foundation.

2. Πράσινα Smoothies


Βάλε περισσότερο πράσινο στη διατροφή σου
με ένα smoothie από φρέσκα λαχανικά και φρούτα! Ένα δροσερό smoothie για πρωινό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις. Κάνε πειράματα και συνδυασμούς με τα αγαπημένα σου φρούτα και λαχανικά, όπως σπανάκι, λάχανο, μάνγκο, βατόμουρα και μπανάνα και βάλε φωτιά στο μπλέντερ.

3. Χυμός από ρόδι


Αυτός ο λαχταριστός χυμός αποτελεί σίγουρη πηγή ενέργειας
, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και δένει εύκολα με άλλες συνταγές. Πιες τον μόνο του ή ανέμιξε τον με άλλα φρούτα στο μπλέντερ. Για super ενέργεια, ακολούθησε αυτή την απλή συνταγή: ανέμιξε χυμό ρόδι, μπανάνα, σπιρουλίνα, γάλα σόγιας και γιαούρτι.

4. Νερό με λεμόνι


Οι κρεμώδεις καφέδες προσφέρουν στιγμιαία ενέργεια,
καθώς η καφεΐνη εξασθενεί αργά το απόγευμα και σας αφήνει μια υποτονική διάθεση. Μερικές φορές χρειάζονται απλά πράγματα για να ενεργοποιήσεις τη διάθεσή σου. “Βρίσκω τέλειο τονωτικό για το πρωί ένα ποτήρι νερό με χυμό και ξύσμα λεμονιού” αποκαλύπτει η Lisa Rinna, τηλεοπτική παρουσιάστρια και συγγραφέας του βιβλίου Rinnavation: Getting Your Best Life Ever.

5. Χυμός από σιτάρι


Αποτελεί φυσική πηγή ενέργειας, θρεπτικών συστατικών
, μετάλλων και βιταμινών. Η ιδιαίτερη γεύση του δεν είναι αρεστή από όλους αλλά το σίγουρο είναι ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο θρεπτικούς χυμούς. “Λόγω της εύκολης πέψης και αφομοίωσης, είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα ενέργειας και δένει αρμονικά με συμπληρώματα πρωτεϊνών” υποστηρίζει η γιατρός Gloria Gilbère.

6. Τσάι ginseng


Το συγκεκριμένο τσάι είναι κάπως πικρό λόγω του φυτού ginseng
, από τη ρίζα του οποίου παρασκευάζεται. Για να ελαττώσεις την πικρή γεύση, πρόσθεσε μια κουταλιά μέλι. Σε τονώνει, σε βοηθάει να συγκεντρωθείς και καταπολεμάει το αίσθημα της κόπωσης.

7. Σκόνη από χαρούπι


Αντί να καταπολεμήσεις την υπνηλία που σε πιάνει μετά το μεσημεριανό φαγητό
(ενώ είσαι στο γραφείο) με μια διπλή δόση εσπρέσο, προτίμησε ένα ρόφημα με σκόνη χαρουπιού. Θυμίζει κακάο, έχει φυσική γλυκιά γεύση και είναι τέλειο με ζεστό γάλα και μια κουταλιά μέλι. Ακόμη και αρκετές ώρες αργότερα θα διατηρήσει την ενέργειά σας, σε αντίθεση με τον εσπρέσο που λέγαμε.

8. Chai


Αυτό το Ινδικής προέλευσης χαλαρωτικό ρόφημα,
φτιάχνεται συνήθως με μαύρο τσάι, γάλα κι ένα μείγμα μπαχαρικών όπως κανέλα, κάρδαμο και τζίντζερ. Μια αχνιστή κούπα τσαγιού chai θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την απογευματινή νύστα και θα σου δώσει την αίσθηση του καφέ, χάρη στην κρεμώδη γεύση του.

9. Smoothies με ξηρούς καρπούς


Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεϊνες και φυτικές ίνες
και αποτελούν ένα ιδανικό απογευματινό σνακ. Παράλληλα όμως μπορούν να προστεθούν στα smoothies σας. Σύμφωνα με την διατροφολόγο Angela Pifer, τα smoothies που περιέχουν γάλα από κάσιους, σκόνη πρωτεϊνών και βούτυρο αμυγδάλου, βοηθούν στην αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

10. Πράσινο τσάι


Περιέχει λιγότερη καφεϊνη από μια κούπα καφέ
αλλά αρκεί για να σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι. Θα σε εφοδιάσει με θρεπτικά συστατικά, αφού σύμφωνα με την Nadine Taylor, διαιτολόγο και συγγραφέα του Green Tea: The Natural Secret to a Healthier Life,οι κατεχίνες που βρίσκονται κυρίως στο πράσινο τσάι είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και συντελούν στην πρόληψη των ασθενειών.

Πηγή: shape.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ