Good News: Ο τουρισμός ανθεί στην Κρήτη σε πείσμα των καιρών - Εντυπωσιακοί αριθμοί

Διαψεύδονται μέρα με τη μέρα οι φόβοι όσων προέβλεπαν δραματική μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και ειδικότερα προς την Κρήτη. 

Η κάθοδος Ελλήνων και ξένων αυτές τις μέρες είναι μαζική και αποτελεί επιβεβαίωση ότι οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων και οι διαδηλώσεις κατά της επερχόμενης λιτότητας δεν υπονόμευσαν την τουριστική βιομηχανία, στην οποία εν πολλοίς στηρίζεται αυτήν την περίοδο το νησί.

Χθες το πρωί, στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο Thomson Majesty της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Thomson Cruises. Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 1.642 επιβάτες και 592 άτομα πλήρωμα, κατέπλευσε στη Σούδα στις 8 το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά και αναχώρησε στις 5 το απόγευμα με προορισμό την Καλαμάτα. Ηταν η έβδομη φορά μέσα στο 2015 που το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο καταπλέει στη Σούδα έχοντας μεταφέρει συνολικά πάνω από 12.000 επιβάτες, η παραμονή των οποίων μπορεί να ήταν ολιγόωρη, όμως η οικονομική τους συμβολή –αθροιστικά– έδωσε μια μεγάλη ανάσα στον εμπορικό κόσμο του τόπου.

Την πολύ θετική πορεία των μεγεθών του τουρισμού την τρέχουσα χρονιά επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, που καταγράφουν αύξηση της κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια και ειδικότερα της Κρήτης.

Τον Ιούνιο, το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου με 6.405 πτήσεις ήταν δεύτερο σε κίνηση μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ και το «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα, εξυπηρετώντας 2.328 πτήσεις. Από τα στοιχεία αυτά καταγράφεται η τεράστια δυναμική της αγοράς της Κρήτης, καθώς τα δύο μεγάλα αεροδρόμια του νησιού σε Ηράκλειο και Χανιά εξυπηρέτησαν σχεδόν 9.000 πτήσεις, προερχόμενες στη συντριπτική τους πλειονότητα από τις αγορές του εξωτερικού.

Μια δυναμική που έχει συμβάλει σημαντικά στη συνολική αύξηση κατά 7,7% που παρουσιάζουν οι πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια το τελευταίο επτάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο συνολικός αριθμός, σε επίπεδο χώρας, των διακινηθέντων επιβατών το επτάμηνο του 2015 έφτασε τα 26,5 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 12,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, όταν είχαν διακινηθεί 23,5 εκατ. επιβάτες. Μόνο από το αεροδρόμιο Ηρακλείου διακινήθηκαν πάνω από 1,15 εκατ. επιβάτες το πρώτο 7μηνο του 2015.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ