Τα καλύτερα παγωτατζίδικα στην Αθήνα: Από τον Κρίνο ως την Τούλα με το παγωτό - Μουστάρδα

Ένα σοφό ρητό που είδαμε γραμμένο με ροζ κιμωλία πάνω σε μαυροπίνακα γράφει “Δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία, αλλά μπορείς να αγοράσεις παγωτό. Και αυτό είναι περίπου το ίδιο πράγμα“. Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. 

Γι αυτό και πήραμε τους δρόμους για να σας δείξουμε τα 10 αγαπημένα μας παγωτα στην Αθήνα. Στα βόρεια προάστια, στα νότια και στο κέντρο. Γεύσεις που μόλις αγγίξουν τη γλώσσα μας, μας κάνουν να λιώνουμε. Μιλάμε για ice cream fever! (Επιμέλεια: Νίκη Χάγια Φωτογραφίες: Gertrude Gary Milk)

REMOVE TEXT
TO ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ ΤΗΣ RIVIERA

Μεγάλη αδυναμία έχουμε στο ζαχαροπλαστείο Riviera, του Παλαιού Φαλήρου. Α την αλήθεια μας θα την πούμε. Πεθαίνουμε για το μιλφέιγ του, δεν κοιμόμαστε για το προφιτερόλ του, φαντασιωνόμαστε τα εκλεράκια του, αλλά τώρα που είναι καλοκαίρι δίνουμε όλη μας την περιουσία για δύο συγκεκριμένες γεύσεις παγωτού: το καϊμάκι και το βύσσινο. Ναι βύσσινο. Με κομματάκια βύσσινου. Ω θεέ μου. Την ινσουλίνη γρήγορα! 
Riviera, Τρίτωνος 119, Παλαιό Φάληρο

TΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΡΙΝΟΥ

Θέμα για τα αγαπημένα μας παγωτά χωρίς παγωτό μηχανής γίνεται; Δεν γίνεται. Γι αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας το ολόφρεσκο και XXL παγωτό μηχανής από τον “Κρίνο“ στην Αιόλου. Ναι, ναι το παλιακό αυτό ζαχαροπλαστείο, που έχει κάνει τους πάντες να μιλάνε για τους τραγανιστούς λουκουμάδες του, είναι το σημείο συνάντηση κάθε παγωτομανή που σέβεται τον εαυτό του. 
Κρίνος, Αιόλου 87, Κέντρο

ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΟΥ PALET

Η Patisserie Palet έχει τη δική του ιστορία 36 ολόκληρων χρόνων. Ξεκίνησε έχοντας στο τιμόνι τον Βασίλη Κορδελίδη και τώρα στην ίδια θέση θα βρεις την κόρη του, Μαρία. Ο Βασίλης είχε στην Κωσταντινούπολη μία δική του σοκολατοποιία και το όνειρό του ήταν να ανοίξει μία μεγάλη σοκολατοποιία στην Ελλάδα. Όταν ήρθε και άνοιξε το Pallet μαζί με τη μικρή μονάδα παραγωγής που έβαλε, έβαλε και τα θεμέλια για την πραγματοποίηση του ονείρου του. Εδώ η σοκολάτα παράγεται από την αρχή της. Από τον κακαόσπορο βγαίνει η σοκολάτα. Ναι, μιλάμε για πραγματική σοκολάτα. Σο-κο-λά-τα. 
Palet, Λεωφ. Καλαμακίου 16, Άλιμος

ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΤΟΥ NOUVELLE

H Κορίνα είναι το νέο αίμα του 32χρονου ζαχαροπλαστείου Nouvelle, στο Παλαιό Φάληρο και έχει μία αδυναμία κάθε καλοκαίρι: το παγωτό. Μαζί της συμφωνούν και όλοι οι γλυκατζήδες των Νοτίων Προαστίων και όχι μόνο. Το αστέρι του ζαχαροπλαστείου είναι η τούρτα παγωτό μπισκότο. Στη βάση της έχει σοκολάτα, σοκολατένια τραγανά μπισκότα και από πάνω έχει μία κρέμα μπισκότου. Άλλο να σου το λέμε και άλλο να την τρως. Η κρέμα μπισκότο του Nouvelle εχει τη δική της φήμη. Εκτός από την τούρτα παγωτό μπορείς να γευτείς αυτή την κρέμα σε προφιτερόλ, πάστα και ό,τι άλλο μπορεί ο νους σου να χωρέσει. 
Nouvelle, Λεωφ. Αμφιθέας 168, Παλαιό Φάληρο

ΌΛΕΣ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

Ο Παύλος Παυλίδης ήταν πλανόδιος παγωτατζής, όπου πουλούσε τα καλούδια του στο δρόμο και έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το 1946 έκανε το πρώτο του μαγαζί στο Νέο Ψυχικό, το 1952 βγήκε στην Κατεχάκη και το 1957 άνοιξε ένα από τα τρία παγωτατζίδικα της Αθήνας, όπου το ονόμασε “Παγωτό Καϊμάκι ο Παύλος έχοντας 300 καθίσματα“. Η ιστορία του συνεχίζεται να γράφεται με τον γιο του, Στέλιο Παυλίδη, ο οποίος δηλώνει υπερήφανος για την ιταλική παγωτομηχανή του. Αρκεί μία μικρή κουταλιά από κάθε γεύση Παυλίδης για να καταλάβεις πως μιλάμε για πραγματικό, αληθινό παγωτό. Το μαστιχωτό καϊμάκι του δεν θα το ξεπεράσεις ποτέ, τη γεύση αμυγδάλου θα την ερωτευτείς, το παγωτό πεπόνι (από αληθινό πεπόνι) θα το σκέφτεσαι, τη φράουλα δεν θα θέλεις να την αφήσεις. Και φαντάσου πως όλα αυτά μπορείς να τα έχεις πάνω σε μία μερακλίδικη τούρτα με λιωμένη καραμέλα για γαρνιτούρα. 
Παυλίδης, Λ. Κατεχάκη 59, Ν. Ψυχικό

ΠΑΜΕ ZILLION’S ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ;

Σαν βρεθείς στην Κηφισιά και πας προς Νέα Ερυθραία πέρνα μία βόλτα από τη Διονύσου 69, κάτσε στην αυλή του κλασσικού πλέον Zillions και φάε και μία και δύο και τρεις και τέσσερις μπάλες παγωτού ή όσες μπορείς να αντέξεις τελοσπάντων γιατί το ice cream bar του έχει δεκάδες γεύσεις. Αγαπημένες μας γεύσεις είναι το σορμπέ μάνγκο, το sorbet σοκολάτα, το υπερφανταστικό φυστίκι και το cheesecake, ενώ το new entry, η πάβλοβα μας έχει πάρει το μυαλό. Ανάρπαστη σου λέει γίνεται! 
Zillion‘s, Διονύσου 69, Κηφισιά

Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΛΑΣ

To ζαχαροπλαστείο Τούλα άνοιξε για πρώτη φορά το 1920 στην Κωνσταντινούπολη και μετά από 44 χρόνια ήρθε στο Παγκρατι. Είναι διάσημο για πολλά γλυκά του, αλλά για ένα είναι ξακουστό μέχρι τα απέραντα του κόσμου: το παγωτό μουστάρδα. Φτιαγμένο με 40 συστατικά μεταξύ των οποίων ανθόνερο, πραγματικό μέλι, καραμελομένα αμύγδαλα και πρόβειο παραδοσιακό ακατέργαστο βιολογικό γάλα. Όχι, μουστάρδα δεν έχει, αλλά έχει το χρώμα της! 
Τούλα, Ευτυχίδου 41, Παγκράτι

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ