Είστε σίγουροι ότι ξέρετε να βάζετε.... αντηλιακό; Δείτε ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε

Εκτός από τη χαλάρωση και την ανεμελιά, το καλοκαίρι προμηνύει τον κίνδυνο των εγκαυμάτων από τον ήλιο.

 

Η εφαρμογή του αντηλιακού συνίσταται από τους ειδικούς ως το βασικό μας μέλημα κατά τη θερινή περίοδο, όμως είστε σίγουρες ότι γνωρίζετε όλα τα μυστικά για τη σωστή εφαρμογή του;

Όταν πρόκειται για τα αντηλιακά, η ημερομηνία λήξης έχει μεγάλη σημασία. Τα ενεργά συστατικά στα αντηλιακά μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι η προστασία από τον ήλιο δεν θα είναι τόσο δυνατή. Επιπλέον, ένα αντηλιακό γαλάκτωμα που έχει ήδη ανοιχτεί είναι πολύ πιθανό να περιέχει μικρόβια. Διαβάστε τις προτεινόμενες συνθήκες αποθήκευσης στη συσκευασία και τοποθετήστε το αντηλιακό σε σκιερό μέρος, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του.

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν ελάχιστη ποσότητα αντηλιακού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν λαμβάνουν την απαραίτητη προστασία από τον ήλιο. Ο «χρυσός» κανόνας είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε περίπου ένα σφηνάκι γαλακτώματος και να εφαρμόζουμε ομοιόμορφα σε όλο μας το σώμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
 

Εάν στέκεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο, χρειάζεται να ανανεώνετε τουλάχιστον κάθε δύο ώρες το αντηλιακό σας. Ανάλογα βέβαια με την ποιότητα και τη σύστασή του, ίσως χρειαστεί να το κάνετε συχνότερα. Ο ιδρώτας και το κολύμπι εξασθενούν τη δράση του αντηλιακού, επομένως θα πρέπει να το ανανεώνετε κάθε μία ώρα υπό αυτές τις συνθήκες. Επίσης, χρειάζεται να περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να βουτήξετε ξανά στη θάλασσα.
 

Όλη η συνέχεια εδώ - Ιnfokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ