Ψηφίστηκε το 3ο Μνημόνιο με ΝΑΙ 222, ΟΧΙ 64 και ΠΑΡΩΝ 11 - Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, ξεκίνησε τις εργασίες της στις 2.01πμ. προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο. 

 

Με 222 ψήφους ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ και 11 ΠΑΡΩΝ το νέο μνημόνιο υπερψηφίστηκε δρομολογώντας όμως, τόσο από τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του κ. Λαφαζάνη και της κα. Κωνσταντοπούλου, αλλά κυρίως με τις μεγάλες απώλειες στην ψηφοφορία.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου, αφού οι απώλειες είναι μεγάλες από την κυβερνητική παράταξη και δεν διασφαλίζεται ούτε το ελάχιστο των 120 βουλευτών που δικαιολογεί τη δεδηλωμένη στην κυβέρνηση.

Τα ΟΧΙ παρέμειναν 32, διαμορφώνοντας το μπλοκ των διαφωνούντων και κατά κύριο λόγο της Αριστερής πλατφόρμας. Εκεί όμως που αυξήθηκαν οι απώλειες είναι στα ΠΑΡΩΝ, με τους Καββαδία, Μητρόπουλο, Κανελλοπούλου και Κουρεμπέ να τοποθετούνται έτσι, παρά τη θέση τους να ψηφίσουν ΝΑΙ στις δύο συνεδριάσεις για τα προαπαιτούμενα. Αντίθετα υπήρξαν και δύο βουλευτής. οι κκ. Μπαξεβανάκης και Κασιμάτη που ενώ είχα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ στο παρελθόν, σήμερα προσχώρησαν στο ΝΑΙ. Το σύνολο 43 βουλευτές διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή της κυβέρνησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν προ ολίγου ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Δείτε τι έγινε νωρίτερα

09:22 Ευ. Μειμαράκης: Από Δευτέρα αυτό το σκηνικό τέρμα. Αποφασίστε, δεν θέλετε την πρόεδρο της Βουλής; Αλλάξτε την, κάντε πρόταση μομφής. Δεν μπορεί να τα έχετε όλα μονά ζυγά. Εσείς έχετε την ευθύνη.
09:20 Ευ. Μεϊμαράκης: Από Δευτέρα πρέπει να βρεθεί λύση για το καλό της χώρας. Αυτο δεν μπορει να συνεχιστεί άλλο. Η πρόεδρος της Βουλής να χτυπά την κυβέρνηση.

09:11 Αλ. Τσίπρας: Από τις 25 του Γενάρη, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, κάποιοι επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με αυτή την κυβέρνηση. Να μη δὠσουμε το πάτημα στους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης, να τορπιλίσουν τη συμφωνία, να μη δώσουμε το πάτημα σε όσους δεν έχουν άλλο στόχο παρά την τιμωρία του λαού μας. Αυτό ειναι το πραγματικό διακύβευμα της σημερινής διαδικασίας και σε αυτό θα κληθούμε να απαντήσουμε αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί.
09:11 Αλ. Τσίπρας: Από τις 25 του Γενάρη, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, κάποιοι επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με αυτή την κυβέρνηση. Να μη δὠσουμε το πάτημα στους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης, να τορπιλίσουν τη συμφωνία, να μη δώσουμε το πάτημα σε όσους δεν έχουν άλλο στόχο παρά την τιμωρία του λαού μας. Αυτό ειναι το πραγματικό διακύβευμα της σημερινής διαδικασίας και σε αυτό θα κληθούμε να απαντήσουμε αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί.


09:08 Αλ. Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Ευθύνη όλων να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα αυτού του τόπου να επιβιώσει για να συνεχίσει να μάχεται. Αυτή εινι η μέγιστη εθνική ευθύνη.
09:06 Αλ. Τσίπρας προς Ευ. Μεϊμαράκη: Σας άκουσα να με καλείτε να δώσω τέλος στον πολιτικό σουρεαλισμό. Μη λέτε από το βημα της Βουλής τέτοια αιτήματα. Ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Ανεξάρτητα από το αν αυτή η κυβέρνηση βρει τον βηματισμό της, η ευχή σας για τελευταία φορά αριστερά δεν θα πραγματοποιηθεί.

08:44 Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα σήμερα αποτελεί την εμπροσθοφυλακή μιας προοδευτικής Ευρώπης που αμφισβητεί τον συντηρητικό πυρήνα της. Μπροστά στο τελεσίγραφο για την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πήραμε την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να παραμείνουμε ζωντανοί και να συνεχίσουμε τον αγώνα αντί να επιλέξουμε να αυτοκτονήσουμε. Δεν μετανιώνω ούτε που πάλεψα όσο κανείς προκειμένου να υπερασπιστώ το δίκιο του ελληνικού λαού, ούτε μετανιώνω που αποφάσισα τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου.

08:39 Αλ. Τσίπρας: Πήραμε μια επώδυνη επιλογής ευθύνης.
08:36 Αλ. Τσίπρας: Εναλλακτική λύση δεν είναι να καταγγέλλουμε το χρέος.


08:34 Αλ. Τσίπρας: Το πραγματικό δίλημμα που μας τέθηκε ήταν μνημονιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή.
08:34 Αλ. Τσίπρας: Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης και εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές μας επέλεξαν να κλιμακώσουν τη συγκρουση, η συμφωνία αυτή ηταν για εμάς μια αναγκαστική επιλογή.
08:32 Αλ. Τσίπρας: Σήμερα έχουμε ένα νέο τοπίο μπροστά μας. Δεν θα επανέλθω στις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγηθήκαμε στην απόφαση της 12ης Ιουλίου.

08:23 Ευ. Μεϊμαράκης: Κύριε Πρωθυπουργέ, είστε αντιμέτωπος με τους δαίμονες που ο ίδιος κατασκευάσατε.
08:22 Ευ. Μεϊμαράκης: Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη. Δεν είστε κυβερνήτης κ. Πρωθυπουργέ. Η εικόνα της Βουλής δεν ήταν αυτή που έπρεπε.
08:21 Ευ. Μεϊμαράκης: Κύριε Πρωθυπουργέ, είστε ντιμέτω με τους δαίμονες που ο ίδιος κατασκευάσατε.
08:20 Ευ. Μεϊμαράκης: Μη μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα κρίνουμε από εδώ και πέρα τι είναι πράγματι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

07:58  Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν ειναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει μνημόνιο να μην επιδιώκει να συζητηθούν οι διατάξεις του. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία οι πολυσέλιδες τροπολογίες - τέρατα της τελευταίας στιγμής. Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να χρεώνουν σε όσους αντιστέκονται προδοσία και συμμαχία με τον εχθρό. Εκείνο που είναι πρωτότυπο είναι μια κυβέρνηση της αριστεράς να παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στην τρόικα και την  ίδια ώρα να προσπαθεί να εξαφανίσει ως εμποδια και βαρίδια υπουργούς και προέδρους επιτροπών.


07:45 Στ. Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία από καθήκον απέναντι στους Έλληνες. Αυτή η συμφωνία είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να περάσουμε στην εποχή της αλήθειας. Δεν σας εμπιστευόμαστε αλλά δεν έχουμε άλλο δρόμο. Στηρίζουμε αυτή τη στιγμή αλλά συνεχίζουμε τη σύγκρουση μαζί σας ελπίζοντας ότι ο λαός την επόμενη φορά θα συνταχθεί με την αλήθεια.
07:34 Στ. Θεοδωράκης: Είστε οι πολιτικάντηδες που χρησιμοποιήσατε όλα τα ψέματα για να βρεθείτε καβάλα στην εξουσία. Τώρα κ. Τσίπρα ήρθε ο λογαριασμός για τα ψέματά σας.


07:31 Στ. Θεοδωράκης: Βουλευτές που εκλέχτηκαν για να σκίσουν τα μνημόνια ψηφίζουν νέα μνημόνια.
07:30 Την αλλαγή της τροπολογίας που αφορά το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι η στρατιωτική ηγεσία ζήτησε να παραμένουν και να μην αποστρατεύονται τα στελέχη που δεν περνούν στη Σχολή Πολέμου και έως τώρα αποστρατεύονταν σε ηλικία μικρότερη των 58 ετών.
07:07 Φώφη Γεννηματά: Η θετική ψήφος μας δεν είναι ψήφος ανοχής ή πολύ περισσότερο ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Σε κάθε «ναι» που θα εκφωνήσει σήμερα κάθε βουλευτής μας να ακούτε ένα ηχηρό «ναι» στην απόφασή μας να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
07:02 Φώφη Γεννηματά: Είναι ώρα για δράση και όχι για απόδραση κ. Πρωθυπουργέ.
06:54 Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τη χώρα
Η φορολογική προσαρμογή είναι 2,5% του ΑΕΠ και άλλο 1% το 2018, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών, ενώ η συνταξιοδοτική δαπάνη μειώνεται οριακά στο 0,3% - 0,4% του ΑΕΠ. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα μνημόνια μείωσαν τις συντάξεις κατά 40% και τους μισθούς 18%.
 
«Δεν τίθεται θέμα αν είναι κάτι συμβατό με αυτό που θα θέλαμε. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές και έγιναν τεράστιοι συμβιβασμοί», παραδέχθηκε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι η συμφωνία αυτή «είναι η καλύτερη επιλογή για την χώρα»


06:53 Φώφη Γεννηματά: Το τρίτο μνημόνιο δεν προέκυψε ως θεομηνία, είναι αποτέλεσμα των αδέξιων κυβερνητικών χειρισμών. Το copyright ανηκει αποκλειστικά σε εσάς κ. Τσίπρα και κ. Καμμένε.
06:50 Φώφη Γεννηματά: Πρωτη φορά αριστερα, τρίτη φορά μνημόνιο, το πιο σκληρό μνημόνιο αυτή τη φορά.
06:32 Το Ποτάμι ψηφίζει το νομοσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης, που ισοδυναμεί με 'ναι' στην Ευρώπη και παραμονή της χώρας στο ευρώ και 'όχι' στην χρεοκοπία της χώρας και την δραχμή, ανέφερε στην ομιλία του ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης.
05:58 Ν. Kαραθανασόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον λαό, καλλιέργησε φρούδες ελπίδες - Ψεύτικος ο διαχωρισμός μνημόνιο - αντιμνημόνιο 


05:49 Σπ. Λυκούδης: Το δικό μας «όχι» είναι «όχι» στη χρεοκοπία.
05:45 Η αντιμνημονιακή απάτη κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος
, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, ενώ χαρακτήρισε «φούσκα» τη «δήθεν σκληρή» διαπραγμάτευση.
05:37 Δεν ξέρω εάν λυπάμαι ή ντρέπομαι για τον κ. Μάρδα και για την κυβέρνηση, υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την κύρωση της νέας συμφωνίας. "Αλλάζοντας τον τίτλο δεν γίνεται συνταγματικό το νομοσχέδιο" τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έκανε συνταγματική εκτροπή. "Όλο το μνημόνιο είναι εκτροπή, κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής" υποστήριξε εν συνεχεία ο κ. Λαφαζάνης. "Δεν υφίσταται σ' αυτή τη χώρα Δημοκρατία" συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι "λυπάμαι για την κυβέρνηση"
05:26 Νομοθετικές βελτιώσεις ανακοινώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας
04:55 Η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της τις εκλογές, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση της νέας συμφωνίας. Όπως υποστήριξε, ενώ έρχετια να ψηφίσει ένα μνημόνιο του αίσχους, όπου σφαγιάζει τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συναναστρέφεται με το μεγάλαιο κεφάλαιο, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. "Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με νέες απώλειες" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το μνημόνιο ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. 
04:46 Κ. Χατζηδάκης: Να κάνετε κτήμα σας τη συμφωνία, ανάκαμψη με το στανιό δεν γίνεται. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη αγορών και επενδυτών και να αφήσουμε αυτή τη συμφωνία να φέρει αποτελέσματα. Λάθη έχουμε κάνει όλοι, αλλά τώρα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. 
04:38 Δηκτικά σχολιάζει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης την κυβέρνηση και τη συμφωνία της με τους θεσμούς. «Η Ελλάδα έχει φτάσει εδώ γιατί πληρώνει την αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης» τόνισε. 
04:18 Ν. Μιχαλολιάκος: Τέτοια ώρα, 4:10 το πρωί, γίνονται μόνο πραξικοπήματα
04:06 Στο βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας. «Δεν είναι δικό μας το μνημόνιο. Μαζί με τα κινήματα θα το αλλάξουμε».
03:55 Eυκλ. Τσακαλώτος: Είναι μία πολύ δύσκολη συμφωνία, έχει πολλά αγκάθια - Στο αρχικό κείμενο υπήρχε ξεχωριστός οργανισμός για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων , στο νέο κείμενο δεν υπάρχει - Στο αρχικό κείμενο υπήρχε επαναφορά των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, στο νέο κείμενο δεν υπάρχει
03:52 Ένταση στη Βουλή ανάμεσα στον κ. Τσακαλώτο και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. «Αν μας προκαλείτε θα απαντήσουμε καταλλήλως», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 
03:51
Έντονη διαμάχη μεταξύ του Ευκλ. Τσακαλώτου και του προέδρου της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη
03:50 Στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
03:48 Λίγο πριν παραδώσει την έδρα στον κ. Μητρόπουλο, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε πως κακώς πίστεψε ότι αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει μνημόνιο.
03:46 Στις 7:00 το πρωί η ψηφοφορία της Βουλής – Ένταση της Κωνσταντοπούλου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 
03:45 Της συζήτησης προεδρεύει ο Αλέξης Μητρόπουλος. 
03:44 Μετά από ψηφοφορία, οι βουλευτές αποφάσισαν να ολοκληρωθεί η συζήτηση μετά από τρεις ώρες και 20 λεπτά, στις επτά το πρωί. 
03:34 Νέα ψηφοφορία επί της διαδικασίας της Βουλής - Απορρίφθηκε η πρόταση της Προέδρου της Βουλής για την εξάντληση του δεκάωρου
03:29 Ο Νίκος Φίλης προτείνει η διαδικασία να ολοκληρωθεί στις 7:00 το πρωί
03:22 Η Πρόεδρος της Βουλής προτείνει η Ολομέλεια
να εξαντλήσει τη 10ωρη συζήτηση -Να ξεκινήσει στις 03:30 και να τελειώσει στις 13:30 το μεσημέρι


03:18 Τη συζήτηση των δύο τροπολογιών αποφάσισε η Ολομέλεια
Τη συζήτηση των δύο κυβερνητικών τροπολογιών για τα «κόκκινα» δάνεια και τις συντάξεις του Δημοσίου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Παρά την πρόταση της Διάσκεψης των προέδρων να μην συζητηθούν οι επίμαχες τροπολογίες ως αντισυνταγματικές, η πλειοψηφία της Ολομέλειας αποφάνθηκε υπέρ συνταγματικότητάς τους. Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας για τις συντάξεις επικαλούμενος έξι λόγους.
03:15 Η Βουλή, κατόπιν ψηφοφορίας, αποφάσισε να θέσει προς συζήτηση και ψήφιση τις δύο τροπολογίες της κυβέρνησης
03:08 Δ. Στρατούλης: Αντισυνταγματική η τροπολογία για τις συντάξεις  - Πρέπει να αποσυρθεί καθώς παραβιάζει τη συνταγματική αρχή του δικαίου - Ηθική υποχρέωση της Βουλής να λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου
03:01 Ευ. Αμμανατίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τις προγραμματικές του δεσμεύσεις και φέρνει το σκληρότερο μνημόνιο 
02:59 Ευ. Βενιζέλος: Ο Ευ. Τσακαλώτος νομίζει ότι δεν θα τον θυμόμαστε, επειδή θα μείνει στη σκιά του Γ. Βαρουφάκη - Θα τον θυμόμαστε για τα λάθη που έκανε
02:53 Ευ. Βενιζέλος:  Το τρίτο μνημόνιο είναι το πιο τραγικό, το πιο επαχθές – Θα έχει αυξημένη νομική φύση 
02:49 Ευ. Βενιζέλος:  Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί μια εικόνα έντονη και θλιβερή - Λέγατε ωμά ψέματα μεταξύ σας  και προς τον ελληνικό λαό


02:46 Πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση της χώρας θα καταθέσει το ΚΚΕ.
Όπως είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος η ονομαστική ψηφοφορία θα αφορά και την αρχή και τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου.
02:41 Ι. Κουτσούκος: Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το τρίτο επαχθέστερο Μνημόνιο, το οποίο δεν ήταν αναπόφευκτο - Η Ελλάδα ήταν κοντά στην ανάπτυξη αλλά οι χειρισμοί της κυβέρνησης αυτής τη γύρισαν στην ύφεση
02:34 Ν. Καραθανασόπουλος: Απαράδεκτη η διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να επικυρώσει το νέο, τρίτο Μνημόνιο


02:23 Κ. Μητσοτάκης: Πρώτη φορά, εδώ και 11 χρόνια που είμαι βουλευτής, που η συνεδρίαση της Βουλής ξεκινάει τέτοια ώρα - Ευθύνη για την καθυστέρηση φέρει τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η πρόεδρος της Βουλής - Η ΝΔ αναγνωρίζει την ανάγκη να έχει ψηφιστεί η συμφωνία μέχρι το Eurogroup
02:18 Ν. Φίλης: Χρειαζόμαστε άμεσα χρηματοδότηση, ώστε η οικονομία να ομαλοποιηθεί και οι τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακάμπτει ουσιώδη ζητήματα στη λειτουργία της Βουλής 


02:13 Ευκλ. Τσακαλώτος: Τα πράγματα είναι απλά – Στις 16:00 αύριο υπάρχει Eurogroup – Η κυβέρνηση πρέπει να πάει εκεί με ψηφισμένη τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα – Χωρίς αυτά, θα πάμε στη διαδικασία του δανείου – γέφυρα 
02:11 Με τους εισηγητές των κομμάτων ξεκινάει η συζήτηση της Ολομέλειας   

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ