Γεροβασίλη: «Υπάρχει δυσαρμονία στις σχέσεις κυβέρνησης – Κωνσταντοπούλου»

Η Πρόεδρος της Βουλής είναι σαφές ότι έχει μια διαφορετική αντίληψη, δεν ακολουθεί την επικτακτική ανάγκη που μπαίνει από την κυβέρνηση, σχολίασε το πρωί της Πέμπτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη λίγες ώρες μετά τα όσα συνέβησαν στην περιπετειώδη διάσκεψη των Προέδρων.

 

«Δημιουργείται δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη λειτουργία του κοινοβουλίου και κρίνεται αντιστοίχως από τους πολίτες» συνέχισε το σχολιασμό της η κυρία Γεροβασίλη.

«Είναι μια διαφορά στο πώς αντιλαμβάνεται κανείς το επείγον και την αναγκαιότητα. Προφανώς δημιουργούνται προβλήματα δυσλειτουργίας στο άμεσο επιτακτικό και επείγον» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συμφωνία τη χαρακτήρισε «σκληρή, δύσκολη αλλά οχι χειρότερη όλων. Πιεσμένα οδηγούμαστε εδώ αντιμετωπίζοντας τα αδιέξοδα και βάζοντας ιεραρχήσεις σε σχέση με το αν πρέπει να υπάρξει συμφωνία ή άτακτη χρεοκοπία».

Ερωτηθείσα τι θα συμβεί στην περίπτωση καταψήφισης του Μνημονίου από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «δεν θα συμβεί κάτι διαφορετικό από ό,τι τις προηγούμενες φορές που συνέβησαν αυτά». Όπως είπε προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συμφωνία προσθέτοντας ότι «στη συνέχεια θα έχουμε όλο το χρόνο για να αντιμετωπιστούν όλα ανοιχτά με συλλογικές διαδικαασίες. Δεν λύνονται αυτά με τηλεφωνήματα από ελικόπτερα όπως έγινε στο παρελθόν».

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα λέγοντας ότι «δεν αρνούμαστε ότι είναι θέμα γιατί η κυβέρνηση χρειάζεται ισχυρή πλειοψηφία».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο των εκλογών η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι αυτές θα διεξαχθούν «όποτε μπορούμε χωρίς να χάσουμε τον κύριο στόχο». «Εξαρτάται από το τι θα συμβεί Οκτώβριο-Νοέμβριο και τη συζήτηση για το χρεός» συμπλήρωσε.

«Ο σχεδιασμός δεν υπάρχει ωστόσο ενδέχεται το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν διαδικασίες για προσφυγή στη λαϊκή εντολή ώστε εκ νεόυ με βάση τη συμφωνία και το πρόγραμμα που θα σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με τη συμφωνία».

Σε ερώτηση τι θα συμβεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση βρεθεί με λιγότερους από 120 βουλευτές η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι «εγώ δεν είαμι πρωθυπουργός αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι αυτό το μείζον σήμερα»

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ