Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος απογειώνει τις μπριζόλες με μπύρα, μανιτάρια και πιπεριές

ΥΛΙΚΑ
4 χοιρινές μπριζόλες
2 μέτρια κρεμμύδια (σε ροδέλες)
1 φλ. Μπίρα
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, χονδροκομμένες
2 ώριμες τομάτες
400 g μανιτάρια
2 κόκκινες πιπεριές, σε λωρίδες
2 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
 

Δείτε το βίντεο εδώ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ροδίζετε. Έπειτα προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, κομμένα σε κομμάτια της αρεσκείας σας και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Όσο σοτάρονται τα λαχανικά, κόβετε τις τομάτες σε μικρά κυβάκια. Στο μεταξύ γυρνάτε τις μπριζόλες, για να σοταριστούν καλά τα λαχανικά και αλατοπιπερώνετε. Όταν τα λαχανικά αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτετε την μπίρα και τα μυρωδικά. Μαγειρεύετε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σχεδόν στο τέλος του φαγητού προσθέτετε τις τομάτες και τη μουστάρδα.
Σερβίρετε, ρίχνοντας τα λαχανικά επάνω στις μπριζόλες μαζί με αρκετό ζουμί από την κατσαρόλα.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.ψΕκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ