Good News: Διεθνή θεατρικά βραβεία σαρώνει ο ελληνικός Ρωμαίος & Ιουλιέτα 3 χαρισματικών θεατροπαίδων

Το δροσερό, ξέφρενο θεατρικό παιχνίδι που έστησαν οι τρεις ταλαντούχοι Έλληνες θεατρίνοι, ο Κώστας Γάκης, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Αθηνά Μουστάκα δεν ενθουσίασε μόνο το ελληνικό κοινό που τους πρώτοχειροκρότησε το Νοέμβριο του 2013, αλλά και άλλους θεατές της Ευρώπης. 

Πρόσφατα μάλιστα απέσπασε το πρώτο βραβείο στο 38ο Almagro off festival ανάμεσα σε δέκα διαγωνιζόμενες ομάδες. Μετά τα δύο βραβεία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου το 2013 και τη συμμετοχή της στο 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σαίξπηρ της Σερβίας, το οποίο είχε διοργανώσει ο Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς το 2014, αυτή ήταν η τρίτη και πιο σημαντική διεθνής διάκριση της συγκεκριμένης παράστασης καθώς στο παγκόσμιο αυτό φεστιβάλ κλασικού θεάτρου συναντιούνται και συναγωνίζονται εδώ και 38 χρόνια θίασοι από όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας τη δική τους εκδοχή πάνω σε κλασικά κείμενα. Όπως μαθαίνουμε η παράσταση, που παίχτηκε με ισπανικούς υπέρτιτλους, παρουσιάστηκε αρχικά στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ στις 19 Ιουλίου, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμη τιμητικές παραστάσεις, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου, στο Teatro Municipal όπου η υποδοχή του Ισπανικού κοινού ήταν συγκινητική με το κοινό να χειροκροτεί όρθιο.

Σαίξπηρ μετ’ ασμάτων, συγκινήσεων, αμείωτης ενέργειας και λυτρωτικού χιούμορ είναι η χειροποίητη παράσταση βασισμένη στο διασημότερο love story όλων των εποχών. Δίχως σπουδαιοφάνεια και χωρίς την πρόθεση να υποβαθμιστεί ο υφολογικός, δραματουργικός και λυρικός πλούτος της σαιξπηρικής τραγωδίας, οι  ηθοποιοί δουλεμένοι μέχρι το μεδούλι παίζουν σχεδόν όλους τους ρόλους από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και ανασταίνουν το δραματικό, αλλά κυρίως τον κωμικό τόνο του. Η παράσταση που θα επαναληφθεί από Σεπτέμβριο στο θέατρο Θησείον ταξιδεύει σε φεστιβάλ της χώρας και στις 5 Σεπτέμβρη θα κάνει στάση στο ανοιχτό θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω.

Πηγή: Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ