7 Top Women Ελληνίδες ονειρεύονται το Ρίο - Ξεχωριστές αθλήτριες στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας

Ένα πορτφόλιο του Κώστα Αμοιρίδη για το sportsfeed.gr, που συλλαμβάνει τις πρωταγωνίστριες του ελληνικού αθλητισμού καθώς προθερμαίνονται κάνοντας όνειρα για τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας, οι οποίοι πραγματοποιούνται το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αλεξάνδρα Ασημάκη 


Μικρή ηλικία, πλούσιο βιογραφικό. Σε έναν αξιοκρατικότερο κόσμο, η εικοσιεπτάχρονη πολίστρια θα συγκαταλεγόταν στα πλέον φημισμένα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, με ένα παλμαρέ διακρίσεων που περιλαμβάνει: 5 πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 πρωταθλήματα και 2 σούπερ καπ Ευρώπης, παγκόσμια πρωτιά με την εθνική της χώρας μας το 2011 στη Σαγκάη, δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόβεν το 2012, ενώ κατά τη χρονιά-ορόσημο για την καριέρα της, το 2011, βραβεύτηκε ως καλύτερη πολίστρια της Ευρώπης και του κόσμου.

Πρωταγωνίστρια ενός μεταγραφικού σίριαλ το οποίο έφερε αντιμέτωπους τους δύο κορυφαίους συλλόγους της Ελλάδας στην προσπάθεια να αποσπάσουν την υπογραφή της, η Αλεξάνδρα Ασημάκη άφησε τη Βουλιαγμένη το περασμένο καλοκαίρι για να κυνηγήσει το μέλλον της στον Ολυμπιακό. Ταιριαστή επιλογή, καθώς τυχερό της νούμερο είναι το επτά.

Αναστασία Μαρινάκου


Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, μεγάλωσε και ξεκίνησε τον στίβο στη Χαλκίδα, εγκατέλειψε την Εύβοια το 2013 για να αναζητήσει νέα στέγη στους ξενώνες του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι και να ενταχθεί στο γκρουπ του ομοσπονδιακού προπονητή Χρήστου Παπαχρήστου. Με ύψος 1.65 και βάρος μόλις 51 κιλά, η δεκαεννιάχρονη αθλήτρια του ΓΕΑ Τρικάλων διαθέτει ιδανική σωματοδομή για επιδόσεις στις μεσαίες αποστάσεις και αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στα 800 και τα 1.500 μέτρα.

Η Αναστασία Μαρινάκου είναι κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ στα 800 μέτρα νεανίδων και κορασίδων στον κλειστό στίβο και στα 1.500 νεανίδων στον ανοιχτό, ενώ έχει καταγράψει και την ένατη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 1.500 μέτρα, όλα αυτά με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κατερίνα Δαλάκα


Η πανελλήνια πρωταθλήτρια των 400 μέτρων με εμπόδια φιλοδοξεί να εξελιχθεί στο επόμενο μεγάλο όνομα του ελληνικού στίβου που θα έχει γαλουχηθεί από τον «δάσκαλο των Ολυμπιονικών», Πλούταρχο Σαρασλανίδη.

Η 22χρονη δρομέας του Ηρακλή με καταγωγή από αθλητική οικογένεια της Κατερίνης, συνδυάζει καριέρα στα κουλουάρ με σπουδές φυσικής αγωγής στο Α.Π.Θ. και δεν παύει να προσβλέπει στις επιδόσεις της Φανής Χαλκιά, τις οποίες ελπίζει να επαναλάβει σε διεθνείς διοργανώσεις με την εμφάνιση της εθνικής.

Λορέλα Μάνου


Έχοντας επιστρέψει πρόσφατα από τους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου με επίδοση 4.20 και αργυρό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, (θέση που παρεμπιπτόντως δεν την ικανοποίησε), η Λορέλα Μάνου υπερπηδά με σταθερή συχνότητα τα 4.40 μέτρα, χωρίς να παύει να ατενίζει τα ύψη των 4.50 - 4.60, των ορίων δηλαδή που θα της επιτρέψουν να ονειρευτεί τη διεθνή καταξίωση.

Στο μεσοδιάστημα, προπονείται στο κέντρο του Αγίου Κοσμά υπό τις οδηγίες του Φώτη Στεφανή, παραμένει στο δυναμικό του Κερκυραϊκού ΓΣ, συλλέγει αγωνιστικές εμπειρίες και φλερτάρει καθημερινά με την επίδοση που θα της προσφέρει συμμετοχή στα σημαντικά ευρωπαϊκά τουρνουά. Είναι μόλις 25 ετών.

Βάσω Βουγιούκα 


«Στόχος μου είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες
στο Ρίο και θεωρώ ότι είναι εφικτή η είσοδός μου στην πρώτη τριάδα». Αυτά δηλώνει η αθλήτρια που μας υποχρέωσε να εξοικειωθούμε με το περίπου εξωτικό για τα μέρη μας αγώνισμα της ξιφασκίας, έχοντας συλλέξει σειρά μεταλλίων σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, ενώ αξέχαστη παραμένει η σπάνιας πυγμής συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, οπότε κατέλαβε την πέμπτη θέση αγωνιζόμενη με σπασμένα δόντια.

Οδοντίατρος, συνεργάτιδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, η μελαψή πρωταθλήτρια παραμένει η συχνότερη παραπομπή που θα συναντήσεις γκουγκλάροντας τις λέξεις «Ελλάδα» και «ξιφασκία».

Μαρία Μιχαλάκα


Πρωταθλήτρια ετών 22 με χρυσά μετάλλια κολύμβησης στα 100 και 200 μέτρα πρόσθιο, η Μαρία Μιχαλάκα προκάλεσε οργή και θαυμασμό σε ισόποσες δόσεις στα οπαδικά κλιμάκια της Θεσσαλονίκης παίρνοντας μεταγραφή από τον Άρη στον ΠΑΟΚ, έχοντας προηγουμένως αρνηθεί πρόταση του Ολυμπιακού.

Σήμερα φορά το σκουφάκι με το δικέφαλο σε εγχώριες διοργανώσεις, καθώς και σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αναζητώντας τον χρόνο που θα της εξασφαλίσει συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Βασιλική Μιλλούση 


«Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της ζωής μου, παντού θα βρεις γραμμένη τη λέξη “γυμναστική”» αναφέρει η ίδια στην προσωπική της ιστοσελίδα. «Θα τη βρεις δίπλα στη λέξη “ευτυχία”, δίπλα στη λέξη “δυστυχία”, στη λέξη “πόνος”, “αναγνώριση”, “αγανάκτηση”, “στόχος”, και τελικά δίπλα στο όνομά μου».

Μια αιωνιότητα μετά το Σίδνεϊ, όπου συμμετείχε στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες στην ηλικία των 16 ετών, η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής διεκδικεί την τρίτη της συμμετοχή στην υπέρτατη αθλητική διοργάνωση, δηλώνοντας μάλιστα ότι, εάν κατορθώσει να βρεθεί στο Ρίο, εκεί θα πραγματοποιήσει και τον τελευταίο αγώνα της μακράς της καριέρας. Είναι μόλις 30 ετών και σκοπεύει να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό ρούχων και την ανάδειξη νέων ταλέντων στην ενόργανη.

Πηγή: athensvoice.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ