Μαδρίτη, Καλκούτα, Κουάλα Λουμπούρ- Ταξιδέψτε σε 10 ανεξερεύνητες πόλεις για πραγματικά καλό φαγητό

Οι γαστρονομικές πρωτεύουσες του κόσμου είναι γνωστές και λίγο πολύ όλοι τις γνωρίζουμε. Το φαγητό όμως, δεν περιορίζεται μόνος σε αυτές και έτσι υπάρχουν πολλές άλλες πόλεις που προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό φτιαγμένο με αγάπη. Γιατί το σημαντικότερο δεν είναι μόνο το ίδιο το φαγητό, αλλά το πάθος που έχουν οι άνθρωποι με αυτό.

Οι γαστρονομικές πρωτεύουσες του κόσμου είναι γνωστές και λίγο πολύ όλοι τις γνωρίζουμε. Το φαγητό όμως, δεν περιορίζεται μόνος σε αυτές και έτσι υπάρχουν πολλές άλλες πόλεις που προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό φτιαγμένο με αγάπη. Γιατί το σημαντικότερο δεν είναι μόνο το ίδιο το φαγητό, αλλά το πάθος που έχουν οι άνθρωποι με αυτό.

 

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ως ιδανικούς γαστρονομικούς προορισμούς, πόλεις όπως είναι η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, η Ρώμη ή το Λονδίνο. Αλλά όπως είναι λογικό, η διαδρομή του φαγητού δε σταματά μόνο εκεί. Υπάρχουν τόσες άλλες ανεξερεύνητες πόλεις, όπου το φαγητό δεν περιορίζεται στα εστιατόρια, αλλά ξεχύνεται στο δρόμο και γεμίζει τα σπίτια με αρώματα. Αξίζει λοιπόν, να ρίξουμε μια ματιά σε 10 λιγότερο γνωστές πόλεις του πλανήτη με έξοχο φαγητό, όπως μας τις παρουσιάζει το clickatlife.gr.

Μαδρίτη, Ισπανία

Οι τουρίστες συρρέουν στη Βαρκελώνη ή στο Σαν Σεμπαστιάν, όμως όσοι έχουν φάει από αυτό γνωρίζουν ότι το καλύτερο φαγητό βρίσκεται στη Μαδρίτη. Εκεί εκπροσωπείται όλη η ισπανική κουζίνα, από τη Βαλένθια και τη χώρα των Βάσκων μέχρι τα μπαρ που αντιπροσωπεύουν την Ιβηρική χερσόνησο στην ολότητά της. Προσθέστε και την έντονη νυχτερινή ζωή και την αγορά της και καταλαβαίνετε γιατί η Μαδρίτη κερδίζει την παρτίδα.

Καζαμπλάνκα, Μαρόκο



Το Μαρόκο είναι μια ακόμα πόλη που επισκιάζεται από άλλους κοντινούς γαστρονομικούς προορισμούς, όπως είναι το Μαρακές και η Φες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές. Είναι μια πολύβουη πόλη με φαγητό για εργαζόμενους ανθρώπους. Μερικές από τις σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν είναι το κρέας καμήλας, το ψητό κοτόπουλο και τα ψάρια, οι φρέσκοι χυμοί και οι εντυπωσιακές πάστες.

Καλκούτα, Ινδία

Το φαγητό της Βεγγάλης που βρίσκεται στην Καλκούτα είναι μια από τις πιο υποτιμημένες κουζίνες της Ινδίας, με διακριτική πικάντικη γεύση και χρήση ψαριών από το ποτάμι και φρέσκων λαχανικών. Ένα από τα παραδοσιακά γεύματα της Καλκούτας είναι το Mishti Doi, ένα είδος γιαουρτιού, που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους ντόπιους, οι οποίοι κάνουν ουρές για να το προμηθευτούν.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας συνδυάζει τις γαστρονομικές απολαύσεις από τρεις εθνικές κουζίνες, της Μαλαισίας, της Κίνας και της Ινδίας. Αυτό το σταυροδρόμι πολιτισμών κάνει την Κουάλα Λουμπούρ μοναδική και αν είστε λάτρεις της ανατολίτικης κουζίνας, αξίζει να την ανακαλύψετε.

Μελβούρνη, Αυστραλία



Επισκιάζεται από το πιο λαμπερό γειτονικό Σίδνεϋ, αλλά όταν πρόκειται για φαγητό η Μελβούρνη κερδίζει κατά κράτος. Αυτό οφείλεται στις κοινότητες των μεταναστών, με την βιετναμέζικη, την ελληνική, τη γερμανική και τόσες άλλες να συνδυάζονται αρμονικά. Ιδιαίτερα ελκυστικά είναι και τα γλυκά, με τις πάστες να ξεχωρίζουν.

Παλέρμο, Ιταλία

Λίγοι άνθρωποι έχουν τέτοια εμμονή με το φαγητό όσο στην πρωτεύουσα της Σικελίας, καθώς φαίνεται να τρώνε διαρκώς από τον πρώτο καφέ μέχρι τη στιγμή που πίνουν το τελευταίο ποτήρι grappa. Σπεσιαλιτέ είναι το Pani Ca’ Meusa, ένα σάντουιτς από σπλήνα και πνευμόνι μοσχαριού που σερβίρεται σε ένα μαλακό ρολό με αλάτι και χυμό λεμονιού. Δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική συνταγή μακαρονάδας Spaghetti con le Sarde που φτιάχνεται με φρέσκες σαρδέλες.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή



Αν είστε λάτρεις του κρέατος, η κουζίνα του Μπουένος Άιρες είναι ο παράδεισός σας. Το βοδινό σερβίρεται περισσότερο φρέσκο παρά ώριμο και η γεύση του είναι μοναδική. Είτε τρώτε μια προνομιακή μπριζόλα είτε δοκιμάζετε αλλαντικό bondiola ή choripan -σάντουιτς με chorizo- από κάποιον πάγκο, η πρωτεύουσα της Αργεντινής δε δυσκολεύεται να σε κερδίσει. Μια κρύα μπύρα και μια empanada είναι ό,τι πρέπει ανάμεσα στα γεύματα.

Λόκχαρτ, Τέξας

Το Λόκχαρτ του Τέξας είναι η πρωτεύουσα του μπάρμπεκιου ανά τον κόσμο με τέσσερα διάσημα εστιατόρια που προσελκύουν όλους τους κρεατοφάγους του πλανήτη για να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα καπνιστά κρέατα. Για βοδινό κρέας που σερβίρεται στο χαρτί του χασάπη μαζί με ψωμί και πίκλες, παϊδάκια όπου το κρέας κρέμεται από το κόκκαλο και για ό,τι άλλο σχετίζεται με κρέατα, το Λόκχαρτ αποτελεί μια φαντασμαγορική γαστρονομική πρωτεύουσα.

Μόναχο, Γερμανία



Μια επίσκεψη στο Μόναχο αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι ένας από τους λόγους που αυτή η πόλη της νότιας Γερμανίας είναι τόσο δημοφιλής είναι και η κουζίνα της. Παραδοσιακά εδέσματα μπορείτε να βρείτε σε παραδοσιακές μπυραρίες, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από μια απλή μπύρα και λίγο χοιρινό. Μπορείτε να απολαύσετε καφέ και κέικ, ενώ το Tantris είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο που συστήνεται ανεπιφύλακτα. Τέλος, μπορείτε να κλείσετε τη μέρα σας με ένα κοκτέιλ σε κάποιο από τα αμέτρητα μπαρ της πόλης.

Μανίλα, Φιλιππίνες

Λίγα μέρη έχουν τέτοια απόλυτη εμμονή με το φαγητό όσο η Μανίλα. Οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα concept μικρού γεύματος και τρώνε ή μιλάνε για φαγητό διαρκώς. Η αγορά του Salcedo είναι το μέρος που οι πλούσιοι έρχονται για να ψωνίσουν ψάρια και λαχανικά, ενώ δοκιμάζουν σουβλάκια από χοιρινό στα κάρβουνα λίγο πριν δειπνήσουν σε κάποιο από τα κομψά εστιατόρια που στεγάζονται σε εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα. Βεβαιωθείτε ότι θα δοκιμάσετε Lechon –ολόκληρη γουρουνoπούλα στη σούβλα- Adobo -κοτόπουλο ή χοιρινό μαγειρεμένο με ξίδι και κόκκινη σάλτσα- και Sinigang -ζεστή ξινή σούπα που σερβίρεται με ψάρια ή κομμάτια από παστό βοδινό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ