Ένα απόλυτα οινογαστρονομικό ταξίδι, μια συνολική εμπειρία με προδιαγραφές οινοτουρισμού του εξωτερικού

Βρίσκεται στο χωριό Σκαλάνι, σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και δεν έχει αντίστοιχο μέτρο σύγκρισης. 

Τώρα, μια απόβαση εκεί έχει ακόμα περισσότερο σημασία, γιατί η οικογένεια Μπουτάρη προχώρησε σε γενικό ρετούς στους πανέμορφους ιδιόκτητους αμπελώνες και παράλληλα εγκαινίασε τρεις κατοικίες, που εναρμονίζονται με το περιβάλλον του αμπελιού και του κρασιού και ντουετάρουν την χαλάρωση με την οινική απόλαυση.
Αυτό το καλοκαίρι μπορείτε να βάλετε στα πλάνα σας ένα απόλυτα οινογαστρονομικό ταξίδι, μια συνολική εμπειρία με προδιαγραφές οινοτουρισμού του εξωτερικού.

Θα ξεναγηθείτε στο φρεσκαρισμένο αμπέλι, που μετά από την πρώτη φύτευση στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, επανασχεδιάστηκε με ακρίβεια αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της μακρόχρονης αμπελουργικής ανάλυσης. Στον νέο αμπελώνα πρωταγωνιστούν οι ερυθρές ποικιλίες Κοτσιφάλι και Syrah και οι λευκές Βιδιανό και Ασύρτικο. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η δυναμική του Κρητικού αμπελώνα, να τονιστούν οι γηγενείς ποικιλίες και να δημιουργηθούν νέα κρασιά που θα προσελκύσουν και θα μυήσουν τους καταναλωτές στα τυπικά κρασιά του νησιού.

Πέρα από τις βόλτες μέσα στα ανανεωμένα αμπέλια, η εμπειρία απογειώνεται με την διαμονή στο Scallani Hiss Residence, που περιλαμβάνει τρεις κατοικίες και ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία της οινοποιίας Μπουτάρη και των διάσημων Aria Hotels. 
Το Κοτσιφάλι, η Malvasia και το Λιάτικο, οι κατοικίες, που είναι εμπνευσμένες από τις  αυτόχθονες ποικιλίες κρασιού  είναι περιτριγυρισμένες από 70 στρέμματα αμπελοελαιώνα και στεγάζονται στο παλιό και παραδοσιακό μετόχι, που έχει ανακαινιστεί πλήρως, αλλά διατηρεί το παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Η πέτρα κυριαρχεί και εναρμονίζεται με διαλεγμένα αντικείμενα υψηλής αισθητικής. Σε αυτά όλα, να προσθέσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στη μεγάλη κάβα, στους χώρους παραγωγής και φυσικά η ευκαιρία δοκιμής των κρασιών του κτήματος συνδυασμένων με πιάτα της κρητικής κουζίνας. 

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ