Π. Παυλόπουλος: Με ενότητα και αποφασιστικότητα η Ελλάδα θα βγει από την κρίση

Με αφορμή και την νικηφόρα ναυμαχία της Μυκάλης, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, «τον δρόμο αυτό θα τον διανύσουμε ξανά, για ν’ αντιμετωπίσουμε την δεινή κρίση που τα τελευταία χρόνια μαστίζει τον τόπο και τον λαό μας».

Τούτη τη φορά μάλιστα, συνέχισε, μαζί με τους ομόθρησκους λαούς της Ευρώπης και με πυξίδα τις αρχές και της αξίες του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που βρίσκονται στον πυρήνα της χριστιανικής διδασκαλίας.
«Και θα τον διανύσουμε οι Έλληνες ενωμένοι και αποφασισμένοι, όπως το πράξαμε όταν χρειάσθηκε να γράψουμε τις πιο λαμπρές σελίδες της μακραίωνης ιστορίας μας» τόνισε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Όπως επισήμανε, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος «εμφανίζεται για εμάς, τους Έλληνες που έχουμε ταχθεί φύλακες της κιβωτού της Ορθοδοξίας, ως αφετηρία έμπνευσης με στόχο την υπέρβαση κάθε εθνικής κρίσης».


Αφετηρία, εξήγησε, αποφασιστικότητας και ελπίδας για τη δύναμη που διαθέτουμε, ως λαός και ως έθνος, όπως έχουμε ιστορικώς και διαχρονικός αποδείξει, να βρίσκουμε πάντα τον δρόμο μας και την προοπτική μας, ιδίως υπό δύσκολες περιστάσεις.
Κατά την υποδοχή του στο νησί της Σάμου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου επισήμανε ότι με την παρουσία του στο νησί, επιβεβαιώνει πως «η ελληνική Πολιτεία ενδιαφέρεται για τους νησιώτες, αφουγκράζεται τα πολλά και σύνθετα προβλήματά τους και αναζητεί τρόπους για την επίλυσή τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ